Hlavní obsah

Ostrava bude po tři dny hostit konferenci evropského významu

Novinky, MSK (run)

Šestou ministerskou konferenci Světové zdravotnické organizace (WHO) bude v polovině června hostit Moravskoslezský kraj. Na třídenní akci s podtitulem Životní prostředí a zdraví dorazí do Ostravy asi 600 delegátů z 53 nejen evropských zemí.

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák vítá, že se 6. ministerská konference Světové zdravotnické organizace uskuteční v Ostravě. Kraj tak může podle něj ukázat, co všechno dělá ke zlepšení životního prostředí i zdraví obyvatel.

Článek

Mezi hosty bude až 40 ministrů zdravotnictví a životního prostředí, náměstků ministrů a státních tajemníků členských zemí Evropského regionu WHO. „Otázka zlepšování zdravotního stavu obyvatel je pro Moravskoslezský kraj klíčová, už jen proto, že si náš region nese určitou průmyslovou zátěž, která má dopady právě i na zdraví našich lidí,“ je si vědom moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Je proto rád, že volba konferenci organizovat padla právě na Moravskoslezský kraj, respektive Ostravu. „Můžeme ukázat, co v našem regionu máme. Přijdou tady lidé z celého světa, uvidí, co nabízíme, jak se snažíme věnovat životnímu prostředí, zdraví,“ poukázal hejtman s tím, že konference může také pootevřít dveře dalším návštěvníkům severní Moravy a Slezska.

Nejvýznamnější akce letošního roku pořádaná evropskou úřadovnou WHO se v Ostravě uskuteční ve dnech 13. a 15. června, její součástí bude i řada doprovodných akcí pro veřejnost, na jejichž organizaci se bude podílet i Moravskoslezský kraj.

Výběr článků

Načítám