Hlavní obsah

Od rehabilitace ke sportovním výkonům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný rehabilitační trénink, který se zabývá fyzickými a kognitivními dovednostmi. Cvičení jsou efektivní, motivující a zábavné.

Článek

Co je to HUBER 360 a v čem je jeho unikátnost?

HUBER 360 je unikátní neurofyzikální rehabilitační přístroj, který značně posouvá moderní formu rehabilitace.

Foto: MADISSON

Fyzická aktivita, která je jemná, ale účinná a přizpůsobí se Vaším schopnostem.

Jedná se o inovativní řešení. Přístroj je vybaven senzory síly jak v plošině, tak v rukojetích a nabízí zábavný program fyzické rehabilitace, který využívá trénování čtyř základních principů pohybu: držení těla a rovnováhy, flexibility a mobility, odolnosti a dynamického zesílení. Bezpečně mobilizuje klouby a rychle zklidňuje bolest.

Tento systém nabízí cílená cvičení pro zvýšení rozsahu pohybu, koordinace a posílení celkové síly, což společně vede k celkově lepší fyzické kondici. Veškeré výsledky mohou být vytištěny do grafické formy, čímž klienti mohou získat přehled o svém aktuálním fyzickém stavu.

Jak pracuje?

Přístroj vyhodnotí úroveň daného problému, provede testy a pomocí výsledků je schopen lékař nebo fyzioterapeut navrhnout ucelený a personalizovaný typ cvičení a související terapie.

Přístroj vyhodnotí úroveň daného problému, provede testy a pomocí výsledků je schopen lékař nebo fyzioterapeut navrhnout ucelený a personalizovaný typ cvičení a související terapie. Klienti při rehabilitaci vidí na obrazovce zpětnou vazbu svého tréninku, tento přehled jim a terapeutům nejen pomáhá zlepšit kontrolu síly a směru, ale také vědí, na co je třeba se dále zaměřit.

Cvičení jsou krátká a intenzivní, přizpůsobená fyzickým předpokladům klienta, pro co nejlepší dosažení optimálních výsledků.

“I když cvičení trvá třeba jen pár minut, výsledky jsou dlouhotrvající.”

Foto: MADISSON

obrázek 2

Pro koho je určen?

HUBER 360 je určen pro veškerá rehabilitační oddělení, neurorehabilitace a ortopedické rehabilitace ať už v nemocnicích či soukromých praxích.

Po celém světě je také hojně využíván sportovními kluby a sportovci, kterým pomáhá v rychlejším návratu do sportovního života.

Použití přináší významné výhody nejen při léčbě velkých kloubů, ale např. i při bolestech zad.

Na HUBER 360 mohou cvičit všichni bez omezení věku.

Ve světě ho používají kliniky FIFA MEDICAL CENTRE v Dubaji, USA – LA Main Physical Therapy – rehabilitační centrum pro hráče NBA a rehabilitační centrum 5, které vlastní Zinedine Zidane.

huber

Kde s tímto typem rehabilitace můžete začít u nás?

Je skvělé, že se tato pokročilá forma rehabilitace dostala i k nám.

V současné době jsou v České republice tři zařízení, kde se můžete s HUBER 360 setkat a začít tak s úplně novým stylem rehabilitace.

V Praze je HUBER 360 v centru pohybu a zdraví FYZIO & BEAUTY www.centrumflora.cz, kde se Vám budou věnovat zkušení fyzioterapeuti.

V tomto centru byl přístroj umístěn jako první, a to díky tomu, že úzce spolupracuje se společností Madisson, s.r.o., která tento přístroj v ČR dodává.

V Moravskoslezském kraji mají přístroj v Odborném léčebném ústavu Metylovice www.olum.cz, kde ho na rehabilitačním oddělení používají od loňského roku.

Stejně tak jako v Libereckém kraji v Nemocnici Jilemnice www.nemjil.cz/cz/mmn/, kde začali s touto rehabilitací pracovat proškolení fyzioterapeuti téhož roku.

I v tomto roce se v ČR “rodina přístrojů HUBER 360” rozroste a přístroj bude umístěn v dalších rehabilitacích, kde s nimi budete moci zažít nový typ cvičení a posunout tak průběh své rekonvalescence nebo kondičního tréninku dále.

Foto: MADISSON

Výběr článků

Načítám