Hlavní obsah

Oběhané úřady z pohodlí domova? Sen se mění v realitu!

Novinky, O2 Czech Republic a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zná to snad každý. Jakmile je potřeba vyřídit něco na úřadech, hledáme všechny možnosti jak tomu uniknout. Návštěvu tak odkládáme na nejzazší možný termín. Co kdybychom vám ale nyní nabídli jednoduché, ale o to praktičtější řešení?

Foto: O2 Czech Republic a.s.

Ilustrační fotografie

Článek

Už dlouho se hovoří o způsobu, jakým předejít frontám na úřadech a v neposlední řadě i plýtvání dovolené. Jen málo šťastlivců totiž stihne oběhat papírování v osobním volnu. Kývete u těchto vět hlavou? Čtete dál a změňte to!

Datová schránka – praktická věcička, které vám zaručí pohodlí. Jedná se o klasickou e-mailovou schránku. Jen s rozdílem, že je dobře zabezpečená a určena ke komunikaci se státem. Obavy o únik soukromých informací nejsou tak na místě. To už je pravděpodobnější, že vám někdo ukradne dokumenty z kufru auta. Nejste navíc limitováni dny v týdnu. „Datovka“ je k dispozici kdykoliv.

Otázka, která logicky přichází je: „Co když mi stát bude dál posílat dopisy?“ Odpověď je jednoduchá – nemůže! Stát má povinnost komunikovat s vámi výhradně přes datovou schránku. A starosti s podpisem? I ty odpadají. Dokument odeslaný datovou zprávou totiž nemusí být podepsán.

S nadsázkou by se tak dalo tvrdit, že datová schránka je následníkem pošty. Dodejkou, která vám po přečtení přijde, má stejnou váhu jako podpis na doporučeném dopise.

Výběr článků

Načítám