Hlavní obsah

Oaks Prague. Spojení české tradice a moderního designu

Novinky, the Oaks Praque

V malebné krajině středočeských Nebřenic roste unikátní rezidenční projekt Oaks Prague, inspirovaný urbanismem tradičních českých vesnic. Oaks v sobě kombinuje to nejlepší z progresivní architektury renomovaných místních i světových architektů a služby, které vám i uprostřed krásné středočeské krajiny zajistí městské pohodlí.

Foto: the Oaks Praque

Apartmánové domy od Chapman Taylor okolo náměstí

Článek

Na projektu se podílela zvučná jména současné světové architektury jako Richard Meier, John Pawson, Eva Jiřičná a její AI-Design či celosvětově respektované ateliéry Marani Architects, ADR a Chapman Taylor. Jedinečné apartmánové domy, řadové domy a samostatné vily jsou citlivě propojeny s přírodou a okolními lesy. Divokou krásu místní scenérie obohacuje i nová výsadba místních druhů stromů, rekonstruované rybníky a nově vzniklé tůně.

Foto: the Oaks Praque

Pohled na celé území Oaks Prague

Dominantu nebřenického komplexu vytvoří dubová alej, která dá na svém konci vyniknout zrekonstruovanému klasicistnímu zámečku Nebřenice. V zámečku najde své místo boutique hotel, golfový klub i restaurace s terasou, jako stvořenou pro letní grilování. Možnosti rekreačního vyžití zde ale zdaleka nekončí. Aktivní odpočinek poskytne obyvatelům i hostům golfové hřiště s prestižní licencí PGA National, tenisový klub či jezdecké centrum. Dokonalou relaxaci zase zajistí wellness a spa v severském stylu.

Foto: the Oaks Praque

Zrekonstruovaný nebřenický zámek s boutique hotelem a golfovým klubem

Rezidenční čtvrti spojí náměstí a otevřená prostranství s obchody, restauracemi, školkou, MHD, nonstop concierge servisem i sdíleným vozovým parkem s možností zapůjčení osobního elektromobilu. Pulsující srdce vesnice ale nebude narušovat rodinnou pohodu – zahrady a terasy domů nabízí neocenitelné soukromí a blahodárný klid. Každý z apartmánů a domů v Oaks je unikátní a originální, spojují je ale vzdušné prostory s čistým moderním designem, použití přírodních materiálů a barevná typologie charakteristická pro středočeský kraj.

Foto: the Oaks Praque

Dvojvily od Haptic Architects

První rezidenční budovy se v Oaks začnou rýsovat od letošního dubna se zahájením stavby základů apartmánových domů Richarda Meiera, Chapman Taylor a John Thompson & Partners, rozprostírající se okolo budoucího náměstí. Tyto práce navazují na výstavbu rozsáhlé páteřní technické infrastruktury, která je v běhu od druhé poloviny roku 2016. Letos v květnu se navíc zahájí zasévání prvních devíti jamek golfového hřiště, na kterých právě probíhá instalace závlahového systému a drenáží. Budou tak připravené přivítat první hráče v létě 2019. Druhou „devítku“ čeká zasetí příští rok.

Ojedinělý projekt Oaks Prague vzniká díky developerské společnosti Arendon Development Company. Po dokončení výstavby za čtyři roky najde v moderní vesnici domov přibližně 750 obyvatel.

Výběr článků

Načítám