Hlavní obsah

Nové nadkrokevní zateplení od Tondach přináší revoluční zjednodušení a hodí se pro každý typ střechy

Novinky, Wienerberger.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové systémové unikátní řešení tepelné izolace je letošní novinkou značky Tondach. Nese název iRoof a ocení jej majitelé novostaveb stejně jako investoři plánující rekonstrukci střechy. A v čem tkví jeho inovativnost a hlavní výhody?

Foto: Wienerberger.cz

Tepelně izolační systém iRoof je zárukou střechy bez kompromisů

Článek

Tepelně izolační systém iRoof splňuje podmínky moderního domu budoucnosti. To je trend, na který společnost Wienerberger pružně zareagovala a který zaštiťuje vlastním konceptem označovaným jako e4. S předstihem tak vytváří podmínky pro realizaci střech po 1. lednu 2020, kdy bude podle požadavků směrnice 2010/31/EU nutné, aby byly všechny novostavby realizovány jako tzv. budovy s téměř nulovou spotřebou energie.

Systém iRoof je vhodný pro novostavby i rekonstrukce

Tepelně izolační systém iRoof je rozdělen do tří základních kategorií:

  • iRoof Top – určen pro novostavby i rekonstrukce
  • iRoof Uni – určen pro novostavby i rekonstrukce
  • iRoof Renova – doporučen v případech, kdy nelze zvedat výšku střechy

Základní katergorie systému iRoof (zleva): iRoof Top, iRoof Uni, iRoof Renova

Systém zahrnuje s ohledem na různé nároky tři typy izolačních desek:

  • Tondach Thermo Classic
  • Tondach Thermo Comfort
  • Tondach Thermo Classic Alu

Všechny tři kategorie desek jsou z izolačního materiálu PIR (polyisokyanurát), s tloušťkami od 80 do 220 mm. Tvarově stálé desky jsou oboustranně opatřeny buď difúzně otevřeným rounem, nebo hliníkovou fólií. K dispozici je i varianta s difúzní fólií DHV 3 se samolepícími okraji pro rychlé vytvoření dokonalé hydroizolační vrstvy.

Foto: Wienerberger.cz

Systém iRoof má oproti tradičnímu vkládání izolace mezi krokve celou řadu výhod

Hlavní výhody nadkrokevní izolace iRoof

Nadkrokevní izolace má oproti tradičnímu vkládání izolace mezi krokve celou řadu výhod. Navíc v sytému iRoof získá investor benefit v podobě konstrukce s velkou životností. Jedná se o tzv. inženýrskou střechu iRoof a všechny součásti systému jsou od jednoho dodavatele. Od pokládky střechy počínaje až po veškeré doplňky a příslušenství, aby byl celý dům funkční. IRoof je zárukou střechy bez kompromisu:

  • Zabrání přehřívání interiéru v letním období a úniku tepla v zimě.
  • Difúzně otevřené desky zajistí kvalitu vnitřního prostředí a dokonalou vzduchotěsnost systému bez infiltrace vzduchu z exteriéru do interiéru.
  • Rychlá a jednoduchá montáž minimalizuje montážní chyby v konstrukci.
  • Souvislá izolační deska bez dřevěných prvků uvnitř zaručuje ideální vlastnosti v celé ploše střechy – střechu bez tepelných a akustických mostů.
  • Zdravotně nezávadné a recyklovatelné tepelně izolační materiály odolné vůči ohni – moderní materiál PIR je recyklovatelný a při požáru neuvolňuje jedovaté látky.
  • Dokonalé provedení difúzní fólie DHV na tuhé desce.
  • Desky splňují vlastnosti tvarově stálé tepelné izolace pod fólií DHV.
  • Zachování pohledového krovu podtrhuje architekturu podkroví a dovoluje nesnižovat světlou výšku podkroví

Tip 1: Máte-li zájem o vypracování bezplatného předběžného návrhu a cenové nabídky nadkrokevního zateplení s PIR izolací vyplňte formulář ZDE.

Tip 1: Máte-li zájem o vypracování bezplatného předběžného návrhu a cenové nabídky nadkrokevního zateplení s PIR izolací vyplňte formulář ZDE.

Tip 2: Pro výpočet střechy zdarma navštivte tondach.cz.

Více informací o produktech a konceptu e4 naleznete na stránkách Wienerberger.cz.

Výběr článků

Načítám