Hlavní obsah

Nové auto - žádný problém!

Novinky, Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu podzim a tedy období, kdy se pojišťovny předhánějí s nabídkou nových produktů nebo služeb. Mnohdy se jedná jen o kosmetické úpravy pojištění, ale občas se objeví zajímavá nabídka, například 100PROSERVIS s naturálním plněním od Kooperativy.

Nové auto - žádný problém!

Článek

Vyberte si takové pojištění, které opravdu využijete 

Nabídka v pojištění vozidel je velmi pestrá. Pojišťovny nabízejí zpravidla více cenových úrovní pojištění, a to většinou v různých balíčcích. To nemusí každému vyhovovat. Někdy je výhodnější stavebnicový produkt. V něm si motorista zvolí jen rizika, která pro své vozidlo potřebuje. Tím si také určí, kolik za pojištění zaplatí. To potvrzuje i Milan Káňa z pojišťovny Kooperativa: „Zjistili jsme, že zhruba 50 procent všech škod uplatňovaných z havarijního pojištění jsou škody poškozením čelního skla, střetem se zvěří nebo živelní událostí. Proto klientům nabízíme možnost pojištění těchto rizik i v povinném ručení na míru“.

Při výběru byste se neměli rozhodovat jen podle ceny

Ceny pojištění vozidel jsou na nejnižší úrovni za posledních pět let. Proto by měl zájemce spíše zvážit, jaký komfort a rozsah připojištění pojišťovna za danou cenu nabízí. Rozhodovat se podle ceny nebo zbytečných dárků, které pojišťovna rozdává, se mu nemusí vyplatit. Na trhu najdete produkty povinného ručení, které se o vás kompletně postarají, byť jste poškozený. Jedná se o komfort tzv. přímé likvidace – přesto, že nejste viníkem nehody, ale poškozeným, můžete se obrátit na svoji pojišťovnu, a ta s vámi vše vyřeší.

Naturální plnění vám zajistí nový vůz

Unikátní nabídkou je pak 100PROSERVIS s tzv. naturálním plněním, které svým klientům jako první nabízí pojišťovna Kooperativa. Při odcizení nebo zničení vozidla v důsledku pojistné události klientovi nabídne možnost zajištění vozidla stejné třídy a obdobné výbavy. A dá vybrat z několika automobilů. „Namísto výplaty peněz mu prostě zajistíme jiné auto, které odpovídá jeho původnímu. Je to rychlá a pro klienta jednoduchá varianta, jak být co nejdříve mobilní. Samozřejmě, pokud si nevybere, standardně mu vyplatíme pojistné plnění“, představuje unikátní novinku Milan Gregor, ředitel Centra likvidace pojistných událostí v Kooperativě. V případě menší škody Kooperativa zajistí odvoz poškozeného vozidla do nejbližšího smluvního servisu, jeho opravu, vyčištění a předání majiteli na dohodnutém místě. Kvalitní pojištění tedy v případě pojistné události ušetří motoristům spoustu starostí.

Výběr článků

Načítám