Hlavní obsah

Nejinovativnější prodejnou roku 2021 se stala pražská prodejna Super zoo

Novinky, Visa Europe Services Inc., organizační složka

Odborná porota soutěže Visa Czech Top Shop zvolila za nejzajímavější místo prodeje České republiky prodejnu Super zoo z pražského Zličína. Hodnotitelům předsedal Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, a společně vybírali mezi dvanácti finalisty, kteří zvítězili v průběhu loňského roku jako prodejny měsíce.

Foto: Michal Adamovský

Společná fotografie zástupců oceněných obchodů se členy poroty

Článek

Odborníci a manažeři působící v oblastech jako je maloobchod, finance nebo platební technologie vybrali absolutního vítěze, u nějž vyzdvihli především možnost placení bezkontaktními kartami a celkově inovativní přístup k zákazníkům. Cenu z rukou Petra Poláka, Country Managera Visa pro Českou republiku, převzala na slavnostním předávání v Praze Veronika Bártová, která je obchodní ředitelkou Super zoo.

Kromě hlavního vítěze vyhlásila porota i vítěze speciální kategorie k projektu Česko platí kartou. Její vítěz cukrárna Něco sladkého z Valtic, stejně jako další živnostníci a podnikatelé v České republice, díky zapojení do projektu získali platební terminál na šest měsíců zdarma.

Cílem soutěže je motivovat obchodníky k tomu, aby šli naproti současným trendům a snažili se zákazníkům maximálně zpříjemnit nakupování v kamenných prodejnách. Za stěžejní považuje Petr Polák propojení s e-commerce, který zažil velký nárůst během pandemie koronaviru. Podotýká zároveň, že ruku v ruce s tímto trendem roste počet akceptačních míst a také počet bezhotovostních transakcí u obchodníků. Ti by tak neměli tento trend podcenit. Jiří Beran, který z pozice manažera projektu Visa Czech Top Shop stojí za celou soutěží, je velmi potěšen tím, že řada obchodů i přes další náročný rok neustále pracuje na tom, aby zákazníci dostali v jejich prodejnách mimořádný servis.

Jednotlivé prodejny byly hodnoceny na základě zákaznické zkušenosti v osmi kategoriích, kdy porota osobně navštívila danou prodejnu. O šampionovi tak rozhodl exteriér provozovny, koncept a design, navigace a orientace v provozovně, prezentace zboží a služeb, POP (point of purchase) komunikace, personál, využití digitálních obrazovek a akceptace bezkontaktních plateb.

Více zajímavých novinek ze světa Visa najdete na našem blogu.

Foto: Michal Adamovský

Absolutním vítězem prvního ročníku Visa Czech Top Shop se stala prodejna Super zoo ze Zličína.

Foto: Michal Adamovský

Na celkové druhé příčce soutěže se umístila prodejna Albert v Jesenici. Cenu předával Petr Polák, Country Manager Visa pro ČR.

Foto: Michal Adamovský

Další speciální kategorii, Cenu čtenářů týdeníku Ekonom, vyhrál obchod Super zoo.

Foto: Michal Adamovský

Speciální cenu zaměstnanců Visa CZ vyhrál obchodník Bikero za svoji originální prodejnu na pražské Bořislavce.

Foto: Michal Adamovský

Událost moderoval Jiří Beran, manažer projektu Visa Czech Top Shop. V porotě byli zástupci společností Visa, Samsung a POPAI.

Foto: Michal Adamovský

Slavnostní předávání ocenění Visa Czech Top Shop 2021 proběhlo v prostorách Magenta Experience Center v OC Arkády.

Výběr článků

Načítám