Hlavní obsah

Nechte pracovat jiné a užijte si čas s rodinou!

Novinky, ING Management Services, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas od času je dobré si ulevit a odpočinout od každodenního koloběhu a věnovat čas sama sobě, rodině nebo romantické večeři jenom ve dvou. Přečtěte si, jak na to.

Nechte pracovat jiné a užijte si čas s rodinou!

Článek

Většina žen to zná. V zaměstnání se po vás očekávají perfektní výkony a jen co otevřete dveře od domova, dožaduje se pohotového servisu a domácí hospodyňky náročná „smečka“ v podobě zbytku vaší rodiny. Sotva odložíte tašky s nákupem, začíná vám tzv. druhá „šichta“. V práci za vás povinnosti nikdo nepřevezme, ale co se takhle podělit o ty domácí s profesionální výpomocí? V řadě zemí, a nejenom na západ od nás, je to zcela běžné. Není tedy důvod se stydět a spatřovat v tom něco špatného anebo dokonce svoji neschopnost. Je pravda, že pro některé z nás je například žehlení formou relaxu, ale přiznejme se, že každý den to také být nemusí. Čas od času je dobré si ulevit a odpočinout od každodenního koloběhu a věnovat čas sama sobě, rodině nebo romantické večeři jenom ve dvou. I pánové by jistě občas ocenili, kdyby se za ně někdo například postaral o zahradu a posekal trávník. A s volným časem na romantickou večeři ve dvou by vám určitě dokázala pomoci spolehlivá a zkušená paní na hlídání. Nestojí to za úvahu?

Pravdou je, že 91 % českých domácností nikdy nevyužila profesionální výpomoci jako je úklid nebo hlídání dětí. Co je ale příčinou toho, že se u nás těchto služeb tak málo využívá?   Více jak polovina dotazovaných v průzkumu ING Bank uvedla, že tyto služby nepotřebuje. Dalších 39 % pak, že nemá dostatečné finanční prostředky na to, aby si mohla takový komfort dovolit. Platit za úklid domácnosti každý týden je určitě finančně náročné, ale proč si neulevit alespoň v tak exponovaných obdobích jako jsou Vánoce nebo „jarní“ úklid?  O konzervativnosti českých hospodyněk pak svědčí následující čísla. Téměř třetina má za to, že si takové věci udělá raději a lépe sama. A 20 % dotazovaných uvedlo, že nechce cizí lidi v domácnosti. Je to samozřejmě každého věc, ale určitě jde jen o první nepříjemný pocit z přítomnosti někoho nového na „vašem území“. Ten postupně vymizí a uklizená domácnost, vyžehlená kupa oblečení nebo posekaný trávník za luxus volného odpoledne určitě stojí.

Z průzkumu realizovaného v rámci projektu ING Bank Svět spoření vyplynulo, že české domácnosti jsou schopny ušetřit až čtvrtinu svých příjmů, pokud by chtěli.  Je tedy vidět, že rezervy máme a minimálně na nějakou tu občasnou výpomoc bychom zdroje našli. Je samozřejmě možné si na nákladnější úklid nebo na profesionální jarní údržbu vaší zahrady nějaké ty peníze naspořit. Ve vašem rozpočtu určitě najdete položky, které dokážete oželet, například občasná návštěva restaurace nebo použití MHD namísto pohodlné cesty do práce autem. Pokud se rozhodnete spořit, ideální je odkládat peníze stranou mimo běžný účet, kde vám z něj ukrajují poplatky a snadná dostupnost peněz láká k jejich bezhlavému utrácení. Využijte například spořicího účtu. Založení a vedení takového účtu je zdarma, peníze se na něj příjemně zhodnocují, ovládat lze snadno prostřednictvím internetového bankovnictví a v případě potřeby můžete peníze kdykoliv použít. Takové podmínky nabízí například ING Konto s úrokovou sazbou 1,75 % p.a. Ke každé částce, kterou na něj uspoříte, se každý měsíc připočítá něco k dobru. A korunka ke korunce, však to znáte…

Založení spořicího účtu pro vás může být začátkem správného zacházení s penězi. I když se vaše příjmy nebudou zvyšovat závratnou rychlostí, při jejich rozumném užívání zjistíte, že si lze dopřát věci, po kterých toužíte. Třeba už letošní Vánoce budete místo několikahodinového úklidu stavět sněhuláka s dětmi nebo vyrazíte na osvěžující punč s přáteli.

Zajímavé rady a tipy na spoření a další informace o spoření můžete získat na webových stránkách www.ingbanksvetsporeni.cz.

Výběr článků

Načítám