Hlavní obsah

Národní oslavy 100 let republiky – oslavme společně stoleté výročí na různých místech Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze se budou konat oslavy od 28. září do 28. října. Zahrnují pestrou nabídku koncertů, výstav, představení, přednášek a dalších akcí k jubileu. Připravena je i unikátní mobilní aplikace jako netradiční průvodce po historicky významných místech.

Foto: Hlavní město Praha

Národní oslavy 100 let republiky

Článek

Praha oslaví století republiky měsíc trvajícím festivalem, na jehož programu se podílejí i různí aktéři občanské společnosti, ale nebudou chybět ani další známé osobnosti z oblasti kultury, sportu či vědy. Festival bude oficiálně zahájen 28. září spuštěním zrekonstruovaného orloje Staroměstské radnice a vyvrcholí o víkendu 27. a 28. října, kdy bude po několikaleté rekonstrukci zpřístupněna budova Národního muzea na Václavském náměstí.

V rámci festivalového měsíce se Pražané i návštěvníci metropole mohou těšit na množství kulturních událostí, dnů otevřených dveří, happeningů, prohlídek a dalších zajímavých akcí včetně živých historických obrazů v ulicích Prahy.

Z programu slavnostního víkendu 27. a 28. října jmenujme například žánrově pestré koncerty na Václavském náměstí, Staroměstském náměstí a náměstí Republiky, videomapping na budovu Národního muzea či Pochod za republiku.

Bližší informace k programu budou postupně aktualizovány na https://spolecnestoleti.cz/cs/narodni-oslavy

Výběr článků

Načítám