Hlavní obsah

Nakupujte před Vánocemi na Internetu - je to rychlé, pohodlné a bezpečné

Novinky, Československá obchodní banka, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční shon se kvapem blíží a spousta z nás jako každý rok nenajde dostatek času k obcházení obchodů a svědomitému vybírání dárků za co možná nejlepší ceny. Alternativou jsou internetové obchody, které svou dostupností a pohodlností dokážou ušetřit spoustu času a problémů, a těší se stále větší popularitě.

Článek

Je potřeba si však dávat pozor na podvodníky a zloděje, kteří mohou využít vaší nepozornosti či nezkušenosti pro získání dat o vaší kartě, a to i díky nepoctivosti některých obchodníků. Zjištění, že vám bylo z účtu odečteno více peněz, než jste zamýšleli, vám jistě může zkazit vánoční náladu.

Naštěstí ČSOB na začátku září představila novou službu zabezpečení plateb kartou na internetu s technologií 3D Secure. Tato služba je zcela zdarma a je přístupná všem klientům ČSOB, kteří při placení na internetu používají kreditní či debetní kartu

Aktivace služby je velmi jednoduchá. „Stačí, když si nastavíte číslo svého mobilního telefonu pro přijetí SMS hesla pro potvrzení transakce, což můžete učinit ve svém internetovém bankovnictví nebo na obchodním místě. Funkce je poté během chvíle zprovozněna,“ říká Jana Opršalová, výkonná manažerka segmentu Platební komfort ČSOB. Po aktivaci nové služby budete mít své platby plně pod kontrolou. Při každém nákupu na internetu pomocí své kreditní či debetní karty klient obdrží SMS heslo s unikátním kódem vygenerovaným pro potvrzení požadované internetové platby. Jde o velice jednoduchý, ale přitom nesmírně účinný způsob ochrany vašich peněz při nákupech na internetu, který funguje stejně jako např. potvrzení platby zadané prostřednictvím internetového bankovnictví.

ČSOB podporuje svědomité klienty, kteří rádi udržují své peníze v bezpečí. Proto každý, kdo využívá internetové bankovnictví ČSOB a vlastní debetní či kreditní kartu od ČSOB, na konci října obdržel i speciální kód s 10% slevou na internetový portál www.slevomat.cz. Stačí, když budete do konce listopadu nakupovat na tomto slevovém portálu pomocí své ČSOB debetní nebo kreditní karty a při platbě uvedete právě tento promo kód. „Podmínkou poskytnutí slevy je úhrada nákupu ČSOB debetní či kreditní kartou s aktivovanou bezplatnou službou zabezpečení internetových plateb kartou s technologií 3D Secure. Nejde přitom o jednorázovou slevu, lze ji využít opakovaně až do konce listopadu, kdy nabídka končí,“ doplňuje Jana Opršalová.  S novou službou budou tedy vaše nákupy jak bezpečnější, tak i výhodnější.

Zájem o tuto službu je opravdu velký. Od poloviny září si novou službu aktivovalo několik desítek tisíc klientů. Nakupování na internetu se pomalu ale jistě stává běžnou záležitostí pro stále více Čechů a účinné zabezpečení jistě uvítá každý. Navíc pokud budete nakupovat s ČSOB Kreditní kartou, tak nečerpáte hned své vlastní prostředky, a bance je můžete vrátit až téměř za dva měsíce. Klienti novou službu využijí v českých i zahraničních e-shopech, jelikož služba je dnes již mezinárodním standardem.

Výběr článků

Načítám