Hlavní obsah

Na Cenách Kudy z nudy 2012 hlasuje stále více lidí

Novinky, Redakce Kudy z nudy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V soutěži Ceny Kudy z nudy rozdali příznivci cestování po Česku již více než 17 000 hlasů. Hlasující nejen podpoří svůj oblíbený výletní cíl, ale také mají možnost vyhrát každý týden atraktivní ceny. Hlasovat lze až do konce září na webu www.cenykudyznudy.cz.

Kudy z nudy

Článek

Ačkoliv se pořadí do konce soutěže jistě ještě změní a v žádném případě není ještě o vítězích rozhodnuto, dosavadní výsledky mohou posloužit také jako zajímavé tipy na výlet. Štěpánka Orsáková prozradila za redakci Kudy z nudy: „Odstupy v hlasování zatím nejsou příliš výrazné, takže šanci mají i ti, kteří se zatím nedostali do první třicítky. Jsme rádi, že se hlasujícím líbí tolik naprosto rozdílných aktivit, a moc se těšíme na další vývoj v soutěži.“

Na Moravě oslovila návštěvníky portálu Kudy z nudy botanická Zahrada smyslů v Olomouci, kterou lze vnímat nejen očima, takže si ji užijí i nevidomí. Bílé Karpaty jsou oblíbené pro své louky plné orchidejí. Jako tradiční cíl bodují Sloupsko-Šošůvské jeskyně, do první třicítky se ale dostala i jeskyně na Turoldu s podzemním labyrintem a smaragdovým jezírkem.

Jetrichovické skály

Mezi gurmány boduje první tvarůžková cukrárna v Lošticích. Velký zájem je o vilu Tugendhat v Brně, která se návštěvníkům letos otevřela po rozsáhlé rekonstrukci, a o nově zpřístupněný areál Dolních Vítkovic. V Jeseníku lákají návštěvníky  čarodějnické procesy.

V Českém Švýcarsku se hlasujícím líbí na naučné stezce Jetřichovické skály a v Českém ráji boduje zámek Humprecht. Oblíbenou zastávkou na cestě do Krkonoš je hospital Kuks s barokními sochami od Matyáše Brauna. V samotných Krkonoších letos boduje naučná stezka Prameny Labe. V Liberci návštěvníci oceňují nový Dinopark.

Východní Čechy letos získávají body hlasujících zajímavým mixem, z kterého si vybere opravdu každý. Betlém v Hlinsku ocení celá rodina stejně jako adrenalin park Dolní Morava. Návštěva zámku v Litomyšli je samozřejmostí. Sousední Vysočina láká turisty do CHKO Žďárské vrchy

V Jižních Čechách jsou stejně jako v minulých letech populární pohádkové Slavonice a Český Krumlov (ten soutěží se svou slevovou kartou Český Krumlov Card). Na Šumavě má na hit sezóny našlápnuto i Stezka v korunách stromů na Lipně, zatímco Klatovy lákají na své katakomby.

Výběr článků

Načítám