Hlavní obsah

MS Office na CD? Minulost! Dnes požadujte kartu s instalačním kódem!

Novinky, MICROSOFT s.r.o.

K novému počítači s Windows 7 je třeba si obstarat balíček aplikací MS Office. Donedávna to znamenalo zakoupit ještě krabici s instalačním CD nebo DVD. Nyní však existuje produkt určený speciálně pro prodej s novým počítačem - Karta s instalačním kódem sady MS Office. Je to praktičtější, a navíc podstatně ušetříte!

Článek

Někteří z nás pamatují, že v 90. letech Microsoft prodával svůj kancelářský balík Microsoft Office 95 v krabici obsahující několik desítek disket a několik kilogramů instalačních příruček. Pak přišly na řadu krabice s CD a DVD. Ty se nabízejí stále, krabice MS Office pro použití v domácnostech stojí v průměru 3500 Kč! Naštěstí existuje ještě další možnost: koupit jen instalační kód MS Office a máte vystaráno.

To je pěkné, řeknete si, že šetříme papír a životní prostředí. Kde ale vezmu vlastní Office, rozumí se – instalační balíček kancelářské sady MS Office? Budete se divit, ale nic shánět nemusíte. Většina výrobců počítačů dnes instalační balíček rovnou kopíruje na disk nových počítačů. Když se v  novém počítači pokusíte otevřít excelový nebo wordový soubor (nebo spustíte Office z nabídky Start systému Windows), počítač spustí instalátor sady Office a požádá vás o instalační kód. A právě tento kód (Product Key) je možné koupit v maloobchodě nebo v internetovém obchodě pod názvem Karta s kódem Product Key. Anglický název je Product Key Card, ve zkratce PKC. Pod touto zkratkou ji zpravidla najdete v nabídkách na internetu.

MICROSOFT s.r.o.A co když na mém počítači instalační balíček Microsoft Office nenajdu? Nic se neděje, prostě si ho stáhnu z internetu! Na krabičce s kódem Product Key je natištěná webová adresa, ze které je možné si instalační balíček stáhnout. Instalační balíček Office 2010 najdete také na známých serverech Stahuj.cz nebo Slunecnice.cz, které distribuují volně dostupný software.

Instalační balíček je tedy volně dostupný. To, co je cenné a je třeba koupit, je vlastní instalační kód - Karta s kódem Product Key (PKC). Žádejte ji u svého prodejce. Šetříte nejen čas a přírodu, ale hlavně své finance.

Výběr článků

Načítám