Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj se spojil s Ostravou, založili Moravskoslezské inovační centrum

Novinky, MSK (run)

Podpora firem, přivedení více rostoucích a exportujících firem do regionu, investice do inovací, průmyslový výzkum a vývoj, i větší propojení podnikatelského prostředí s akademickou sférou. To má nově zajistit Moravskoslezské inovační centrum (MSIC).

Moravskoslezské inovační centrum

Článek

Vzniklo transformací Vědecko-technologického parku Ostrava (VTPO) od 1. července, jeho vlastníky jsou město Ostrava a Moravskoslezský kraj, každý z nich má 45 procent. Zbývajících 10 procent patří VŠB-Technické univerzitě Ostrava, Ostravské a Slezské univerzitě.

Logo Moravskoslezského inovačního centra

„Pro budoucnost jsou inovace klíčový bod. Tradiční průmysl pomalinku končí, na růžích nemá ustláno ani průmysl v oblasti výroby oceli a produktů na něj navazujících. Do budoucna musíme najít další zdroj financování. A právě oblast nových firem, nových technologií je klíčová,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák (ANO) s tím, že podpora skrze MSIC bude směřovat do malých, středních i velkých podniků. „Jde o to posílit exportní možnosti, schopnosti a potenciál kraje.“

Logo Moravskoslezského inovačního centra

Do čela MSIC postavili vlastníci 38letého Pavla Csanka. „Posláním inovačního centra je zlepšovat, a to ve spolupráci s vybranými firmami lokální prostředí, podmínky pro podnikání a inovace s důrazem na potřeby firem, které mají globální, exportní a inovační ambice,“ vysvětlil.

Výběr článků

Načítám