Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj opět ocenil pedagogické osobnosti

Novinky, MSK (run)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pošestnácté ocenil Moravskoslezský kraj u příležitosti Dne učitelů, pedagogy z mateřských, základních, středních a základních uměleckých škol z regionu.

Hejtman Ivo Vondrák (vpravo) blahopřeje jednomu z oceněných pedagogů

Článek

Ocenění za práci s dětmi, žáky či studenty nad rámec pracovních povinností se dočkalo 25 z 90 nominovaných. „Povolání pedagoga je velmi náročné. Pedagog je ve vzdělávacím procesu klíčovou osobností. Dobrý učitel může mladé lidi navést správným směrem a rozvinout jejich talent, zatímco špatný může u některých žáků probudit doživotní averzi k některým předmětům,“ upozornil hejtman Ivo Vondrák (ANO), který je přesvědčen, že většina pedagogů v kraji spadá do první kategorie.

V kategorii Ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost převzalo pamětní listy a 10 tisíc korun 16 učitelů, v kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku bylo oceněno devět kantorů. „Vzhledem k tomu, že mám dlouholetou praxi ve školství, vím, s jakými problémy se musí pedagogové v práci vyrovnávat. Kdysi byl pedagog váženou osobností s velkou autoritou, dnes je toto povolání společensky nedoceněné a je třeba vrátit mu jeho prestiž,“ nastínil náměstek hejtmana pro oblast školství Stanislav Folwarczny (ODS).

Výběr článků

Načítám