Hlavní obsah

Moderní diagnostická vyšetření jsou v Protonovém centru dostupná všem pacientům

V Protonovém centru v Praze mají pacienti, kteří se chtějí objednat na vyšetření, svého osobního koordinátora. Centrum zpřístupnilo vyšetření magnetickou rezonancí a pozitronovou emisní tomografií kombinovanou s výpočetní tomografií všem pacientům z celé České republiky. Všechna vyšetření jsou hrazena zdravotními pojišťovnami.

Foto: Proton Therapy Center Czech

Proton Therapy Center

Článek

Aby měli všichni pacienti možnost podstoupit vyšetření magnetickou rezonancí (MR) nebo pozitronovou emisní tomografií kombinovanou s výpočetní tomografií (PET/CT) v brzkém termínu a nezanedbali tak péči o své zdraví, rozhodlo se Protonové centrum navýšit kapacitu vyšetření a zpřístupnit jej všem pacientům z celé ČR. K vyšetření do Protonového centra se může objednat každý pacient i sám, pokud má doporučení od svého ošetřujícího lékaře (tzv. žádanku). Za tímto účelem Protonové centrum zřídilo speciální klientskou linku, na kterou mohou pacienti volat a kde dostanou veškeré informace. Objednací doba na vyšetření se pohybuje mezi 2 a 3 týdny. Zhotovení popisu s výsledkem vyšetření je zasláno indikujícímu lékaři, případně i pacientovi, do 24 hodin.

Přijít na vyšetření včas je zásadní záležitost, zejména pro kompletní nastavení strategie onkologické nebo i jiné další léčby. Pokud pacient přijde pozdě, může zameškat ten správný moment, kdy je jeho konkrétní onemocnění ještě ve stadiu, kdy jej dokážeme vyléčit zcela nebo alespoň do takové míry, že kvalita života po léčbě zůstává v dostatečné míře zachována, říká MUDr. Daniel Klika, vedoucí lékař Oddělení radiodiagnostiky PTC.

Foto: Proton Therapy Center Czech

Posláním Protonového centra v Praze je již od roku 2012 poskytování nejmodernější onkologické péče, v níž technologie, špičkové lékařské vybavení a zkušení odborníci zaujímají nezpochybnitelnou pozici. Jedinečné jsou také péče a přístup k pacientům. Díky nejnovějším technologiím a zkušenostem lékařů Protonového centra s protonovou radioterapií se mohou v PTC úspěšně léčit pacienti se širokým spektrem onkologických diagnóz - konkrétně s karcinomem prostaty, karcinomem prsu, s nádory hlavy a krku, maligními lymfomy, nádory plic a centrální nervové soustavy, sarkomy a nádory zažívacího traktu. Mezi pacienty PTC patří i děti.

Pacienti, kteří se chtějí objednat na vyšetření MR nebo PET/CT nebo potřebují informace o možnostech protonové léčby mohou Protonové centrum kontaktovat prostřednictvím klientské linky + 420 222 999 000 nebo mohou svůj dotaz zaslat na pacient@ptc.cz.

Všechna vyšetření hrazena zdravotními pojišťovnami.

Pacient se na PTC může obrátit telefonicky na tel. 222 999 000 nebo může využít on-line chat na webových stránkách Protonového centra www.ptc.cz nebo může napsat email na pacient©ptc.cz.

Foto: Proton Therapy Center Czech

Výběr článků

Načítám