Hlavní obsah

Mesh síť – co to je a proč se vyplatí ji mít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokonalé připojení k Wi-Fi, ať jste doma v jakékoliv místnosti, nebo třeba na zahradě. Líbí se vám ta představa? A slyšeli jste už o Mesh síti? Řekneme vám srozumitelně, co přesně to je, jaké jsou její výhody a představíme vám cenově dostupné řešení v podobě síťových prvků Tenda Nova. Objevte krásu silného připojení k Wi-Fi v celém domě i kolem něj!

Foto: Alza.cz

Objevte krásu silného připojení k Wi-Fi v celém domě i kolem něj!

Článek

Bezdrátové připojení už dávno nefunguje pouze přes router. Existují jiná, modernější řešení, s nimiž získáte mnohem rychlejší internet a stabilnější pokrytí všude, kde si přejete. Jedním z nich je právě Mesh síť. Pokud ji doma ještě nemáte, řekneme vám, proč to změnit!

Co si představit, když se řekne Mesh síť

Jedná se o poměrně novou technologii (poprvé se objevila v roce 2016), která funguje na principu speciálního uspořádání (též topologii) vzájemně propojených síťových prvků zprostředkovávajících připojení k Wi-Fi síti. Ještě jednodušeji lze Mesh síť popsat jako vylepšenou Wi-Fi síť umožňující rovnoměrné pokrytí kvalitním Wi-Fi signálem na ploše o velikosti až 350 m2.

Při použití Mesh sítě vás neomezuje dosah běžného routeru. Spolehlivé a rychlé připojení k internetu totiž můžete mít nejen v domácnosti, ale také kdekoliv na zahradě, u bazénu či v zahradním altánu.

Foto: Alza.cz

Čím více satelitů sada obsahuje, tím větší plochu v domácnosti nebo v kanceláři Wi-Fi připojením pokryjete.

Typy síťových prvků pro srovnání

Router – zařízení sloužící k bezdrátovému připojení více počítačů, tabletů, telefonů či televizí v domácnosti k jedné internetové přípojce. Se zvětšující se vzdáleností od routeru ale síla Wi-Fi signálu klesá.

Extender k routeru – Wi-Fi extender se používá k zesílení Wi-Fi sítě všude tam, kde potřebujete silnější signál (za silnějšími zdmi, ve větší vzdálenosti od routeru).

Mesh Wi-Fi systém – nejčastěji sada routeru a satelitů, které mezi sebou vzájemně komunikují a vždy váš telefon či jiné zařízení automaticky připojí k nejvhodnější jednotce, abyste pokaždé získali ten nejlepší signál. Čím více satelitů sada obsahuje, tím větší plochu v domácnosti nebo v kanceláři Wi-Fi připojením pokryjete.

Foto: Alza.cz

Spolehlivé a rychlé připojení můžete mít také kdekoliv na zahradě, u bazénu či v zahradním altánu.

Způsob instalace a ovládání Mesh sítě 

Instalace Mesh sítě a všech jejích síťových prvků je velmi jednoduchá. Satelity jsou už ve výchozím nastavení spárovány a stačí pouze hlavní satelit připojit kabelem k internetu a další satelity rozmístit po domácnosti. Následné nastavení sítě přesně na míru už vám zabere jen pár minut.

Celý Mesh Wi-Fi systém ovládáte pomocí mobilní aplikace, v níž pohodlně nastavíte své soukromí a další parametry – přístup k Wi-Fi pro návštěvu, blokování některých uživatelů nebo rodičovskou kontrolu. Díky široké kompatibilitě umožňuje Mesh síť ovládání nejen síťových prvků, ale také všech smart zařízení v domácnosti.

Výhody MESH sítě oproti klasickým routerům a extenderům

  • Nedochází k výpadku signálu – jednotlivé satelity si vaše koncové zařízení (např. mobilní telefon) mezi sebou přepojují automaticky a bez výpadku. Díky tomu můžete bez problému přecházet z jedné místnosti do druhé, mezi patry, či dokonce vyjít na zahradu.
  • Jediná Mesh síť obstará mnohem větší plochu – model Tenda Nova MW5 sám pokryje až 350 m2. Při zakoupení dalších satelitů se toto číslo může ještě několikanásobně zvýšit.
  • Síla signálu nezávisí na vzdálenosti od routeru – jednotlivé satelity mezi sebou komunikují a je jedno, jak daleko od routeru se nachází, pokrytí je všude stejně kvalitní.
  • Wi-Fi chytíte i v rozích místností či u zdi – síťové prvky používají kruhovou komunikaci, takže signál snadno projde skrze zdi a dostane se i do všech rohů místností.
  • Nepřetržitý signál pro více zařízení současně – je jedno, jestli právě hrajete online hru, vaše sestra stahuje filmy a fotografie a tatínek má dlouhý pracovní videohovor. Mesh síť i v takovém případě pracuje bezchybně. To vše díky inteligentnímu přidělování šířky pásma.
  • Není potřeba konfigurovat více klasických routerů nebo extenderů.
Foto: Alza.cz

Při použití Mesh sítě vás neomezuje dosah běžného routeru.

 Tenda Nova – vyniká kvalitou, elegantním provedením i cenou

Zaujala vás Mesh síť a hledáte cenově dostupné řešení, které vám nabídne všechny výše zmíněné výhody? Vyzkoušejte síťové prvky od značky Tenda. Získáte kvalitní pokrytí Wi-Fi signálem pro celý dům, které si můžete flexibilně přizpůsobit svým potřebám, aniž byste ohrozili stabilitu připojení.

Varianty Wi-Fi systému podle rozlohy

Pro čtyřpokojový byt – Tenda Nova MW3 2-pack nebo Tenda Nova MW3 3-pack

Kancelář nebo restaurace – Tenda Nova MW5 2-pack nebo Tenda Nova MW5 3-pack

Vícepatrový dům se zahradou – Tenda Nova MW5s 2-pack nebo Tenda Nova MW5s 3-pack

Mesh Wi-Fi systémy od značky Tenda Nova jsou výkonnější než běžný router a stabilnější než router s extenderem. Instalace trvá pouhých pár minut a díky širokému pokrytí můžete kdekoliv v domě stahovat data bez výpadků. Vyzkoušejte a uvidíte, že se tento způsob bezdrátového připojení k internetu vyplatí.

Výběr článků

Načítám