Hlavní obsah

Kupujete (použité) náhradní díly? Partes.cz Vám poradí, jak nenaletět

Novinky, Partes.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdají se Vám originální náhradní díly cenově nedostupné a chcete ušetřit? Je pro Vás řešením koupit originální náhradní díl, který byl už používán v jiném vozidle? Na Partes.cz najdete nabídky desítek prověřených prodejců z celé ČR.

Náhradní díl Škoda Octavia

Článek

Nákup (použitých) náhradních dílů má své výhody i svá rizika. Přestalo Vám například fungovat turbodmychadlo nebo dosloužil alternátor? Chcete vyměnit airbag nebo nárazník? Máte pár možností, jak tyto problémy vyřešit.

Jednak můžete navštívit autorizovaného prodejce, u něhož pořídíte díly nové a originální. Tato varianta však není ekonomicky výhodná. Většina z nás hledá jiná, levnější řešení.

Druhou možností je koupit díly neoriginální. U nich je cena přijatelnější, ale vyšší než u originálních použitých dílů nebo u repasovaných náhradních dílů.

Třetí možnost je zároveň i nejvýhodnější. Je to koupě použitého originálního dílu. Zde máte jistotu, že takový díl byl již v jiném autě. Proto bude jeho montáž na Vaše vozidlo bez problémů. Dalším kladem je poskytování záruky na použité díly. Například u turbodmychadel lze koupit turbo repasované, u něhož máte záruku stejnou, jakou nabízejí autorizovaní prodejci u dílů nových.

Ilustrační tabulka

„Rozdíl v ceně mezi novým a použitým dílem je mnohdy značný. Třeba u zmiňovaného nového originálního turbodmychadla – kupříkladu na vůz Škoda Octavia – je pořizovací cena 18 755 Kč. Repasované turbodmychadlo ale snadno a rychle pořídíte z pohodlí domova na největším českém inzertním portálu na náhradní díly Partes.cz již od 7 200 Kč,“ porovnal výkonný ředitel Partes.cz Martin Karvánek.

U karosářských dílů je cenový rozdíl podobný. Nový nárazník na Škodu Octavia koupíte za 7 108 Kč, použitý najdete na Partes.cz od 1 800 Kč.

„Při koupi použitých náhradních dílů nejvíce oceníte kvalitu a důvěryhodnost prodejce. K tomu slouží katalog prodejců, v němž jsou zapsáni pouze prověření prodejci náhradních dílů. Od těchto firem se dočkáte standardního servisu a záruky, včetně možnosti reklamace či vrácení zboží. Sami uvidíte, že budete spokojeni,” uvedl Martin Karvánek.

Vše na jednom místě – jednoduše, rychle, efektivně – to je Partes.cz

Výběr článků

Načítám