Hlavní obsah

Kosmetika je přeci krása! Staň se kosmetičkou

Novinky, Pražská taneční konzervatoř a střední odborná škola

Dělat svět krásnějším by chtěl přeci každý. Kosmetika je nedílnou součástí každodenního života a kosmetici a kosmetičky mají možnost každý den krášlit svět kolem nás. Díky kosmetické péči, profesionálnímu přístupu a bohatým zkušenostem z jejich salónů odchází a věrně se vrací spokojení klienti.

Kosmetika je přeci krása! Staň se kosmetičkou.

Článek

Právě pro zájemce o obor Kosmetické služby vyhlašuje PTK & SOŠ s.r.o. přijímací řízení pro školní rok 2021/2022.

Studium kosmetiky na PTK & SOŠ s.r.o. je moderně koncipované studium, jehož odborná část probíhá ve vlastním kosmetickém salónu v centru Prahy. Ten je moderně vybaven a studenti jsou tak pod dohledem zkušených pedagogů připraveni splnit i ty nejnáročnější požadavky klientů z řad veřejnosti, ať už jde o manikúru, pedikúru nebo kosmetické služby, jakými jsou třeba líčení denní, večerní či dokonce slavnostní. Při práci v salónu jsou používány hypoalergenní kosmetické přípravky a uplatňovány nejvyšší zdravotní a estetické požadavky a standardy. Studenti jsou též pravidelně formou odborných seminářů vzděláváni, jak správně pracovat s kosmetickými přípravky a novinkami na trhu. Právě odborný výcvik a odborná praxe zahrnující též masáže nebo kosmetické ošetření přístrojovou kosmetikou a probíhající po celou dobu studia, jsou nezbytnou průpravou do samostatného profesního života.

Studenti a studentky se též účastní mnohých soutěží, které jim přináší nejen zajímavou položku v životopisu, ale především nové zkušenosti a inspiraci, jako jsou třeba soutěž Avantgarda v Lysé nad Labem nebo největší soutěž mladých kadeřníků a kosmetiček HARMONIE probíhající v rámci brněnského veletrhu „Svět ženy“. V kategorii fantazijního líčení v dekorativní kosmetice, které mělo být inspirováno tématem „Múzy Alfonse Muchy“, a v kategorii „Nail Art“ s tématem „Nekonečný vesmír“ se studentky PTK & SOŠ s.r.o. v minulých letech umístily na předních příčkách. O tom, že mají studenti a studentky srdce na pravém místě, svědčí též jejich účast na mnohých dobročinných akcích, kdy například na dětských dnech či vánočních akcích rozdávají radost tím, že dětem i dospělým malují veselé masky na obličej.

Uchazeči o studium tohoto oboru mohou podat své přihlášky řediteli školy nejpozději 1. března 2021. Přijímací řízení se skládá z jednotné přijímací zkoušky a osobního pohovoru. Více informací je možno nalézt na webu www.ptksos.cz

Výběr článků

Načítám