Hlavní obsah

Kojenecká kolika trápí až jednu třetinu kojenců. Jak ji efektivně léčit?

Komerční článek

Nadýmání u kojenců není ojedinělý jev, ale až třetina z nich se však může potýkat s takzvanou kojeneckou kolikou. Jaká je léčba? Miminku může pomoci přípravek s účinnou látkou simetikon, který obsahují například kapky Espumisan 100 mg/ml.

Článek

Výskyt problémů s bolavým bříškem u novorozenců obvykle souvisí s nezralostí trávicího systému. Statistiky uvádějí, že u 80 % dětí se první příznaky kojenecké koliky objeví už ve druhém týdnu života.

Obtíže vznikají náhle, bez příčiny, u jinak prospívajících miminek a často končí odchodem větrů. Projevuje se především neklidem a neutišitelným pláčem.

Efektivním způsobem, jak ulevit vašemu miminku, je spolehnout se na doporučení lékařů a kojenci dát kapky s účinnou látkou simetikon, který usnadní vstřebávání plynů ve střevě a jejich přirozený odchod. Nejprodávanějšími kapkami s obsahem simetikonu na českém trhu jsou Espumisan kapky 100 mg/ml.

Výhodou simetikonu je, že působí pouze fyzikálně, což znamená, že se nevstřebává ze zažívacího traktu do krevního oběhu, ale pouze traktem projde. Aplikace léku je navíc velice rychlá a jednoduchá – stačí přidat 5-10 kapek do každé lahvičky s kojeneckou výživou nebo nakapat na lžičku a podat kojenci bezprostředně před každým kojením.

Výběr článků

Načítám