Hlavní obsah

Kde sehnat výhodný úvěr s dotací na nákup zemědělské půdy?

Novinky, GE Capital Bank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GE Capital Bank začala od 3. března 2004 poskytovat dlouhodobý hypoteční úvěr na nákup zemědělské půdy. Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) poskytne zemědělcům, kteří od GE Capital Bank získají tuto hypotéku, úrokovou dotaci 4,5 % p. a.

Foto: OC Frýda

Vizualizace OC Frýda, které se otevře již 13.listopadu 2014

Článek

"GE Capital Bank má s financováním zemědělců velké zkušenosti. Rozumíme jejich potřebám a vždy jsme je považovali za perspektivní klienty. Úzce jsme při jejich financování spolupracovali i s Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem - GE Capital Bank se totiž podílí na celkovém objemu úvěrů do zemědělství s podporou PGRLF přibližně 20 %. Je proto logické, že jsme jednou z prvních bank, která zemědělcům nabízí hypotéku na nákup zemědělské půdy s dotací PGRLF," řekl Martin Jarolím, manažer hypoték na zemědělskou půdu GE Capital Bank.

Dlouhodobý hypoteční úvěr na nákup zemědělské půdy je určen právnickým a fyzickým osobám (samostatně hospodařícím rolníkům). Minimální výše úvěru je 300 tisíc Kč. Maximální výši úvěru GE Capital Bank nijak neomezuje. Splatnost hypotečního úvěru je 10 až 20 let, přičemž je oddělené splácení jistiny a úroků. Pro co největší úsporu času klientů nabízí GE Capital Bank možnost zažádat o úvěr pomocí jednoduchého formuláře na www,geuver.cz.

Klient si může sám zvolit, zda využije nabídku na plovoucí úrokovou sazbu nebo fixní úrokovou sazbu s fixací na jeden rok či pět let. Úrokové sazby budou stanovovány individuálně a budou se pohybovat od 5,5 % p. a. do 7,5 % p. a. Úroková dotace od Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu je 4,5 % p. a. - klientova reálná úroková sazba tedy bude od 1 % p. a . Úrokovou dotaci získají zemědělci o PGRLF v rámci jeho podprogramu Půda. Jeho cílem je podpořit nákup nestátní zemědělské a omezeně lesní půdy. Splácení úvěru je přizpůsobeno sezónnímu charakteru zemědělství, individuální splátkový kalendář kopíruje finanční tok klienta.

GE Capital Bank bude akceptovat jako jištění úvěru až 90 % tržního odhadu ceny půdy. Jako další forma jištění budou použity směnky či jiná forma jištění podle individuálního úvěrového případu. Odhad půdy budou provádět smluvní odhadci GE Capital Bank.

Bližší informace o financování zemědělské půdy a dalších produktech nejen pro zemědělce získáte na bezplatné lince 800 10 30 60 nebo na www,geuver.cz.

GE Consumer Finance, která je součástí General Electric, je s aktivy ve výši téměř 95 miliard USD předním poskytovatelem úvěrových služeb spotřebitelům, maloobchodu a dealerům s automobily ve více než 35 zemích celého světa. GE Consumer Finance je dceřinou společností ve stoprocentním vlastnictví General Electric a poskytuje nejrůznější finanční služby, jako jsou například kreditní karty, osobní půjčky, financování prodeje, půjčky na nákup a leasing automobilů, hypoteční úvěry, pojištění úvěrů atd. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Consumer Finance: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing. 

PGRLF, a.s., byl založen na základě usnesení vlády v roce 1993 jako akciová společnost, jejímž jediným akcionářem je ministerstvo zemědělství. Za dobu své činnosti Fond podpořil úvěry pro rolníky a potravináře za více než 85 miliard korun. Podpora má formu dotací na úroky a garancí části jistiny úvěru.

Výběr článků

Načítám