Hlavní obsah

Katar – země nekonečných možností

Novinky, CK Fischer

Katar je nová turistická perla v oblasti Perského zálivu. Země téměř nekonečných finančních možností se otevírá turistům a rozhodně jim má co nabídnout. Od památek dávné historie až po fantastické stavby budoucnosti.

Foto: CK Fischer

Katar – země nekonečných možností.

Článek

Katar a jeho hlavní město Dauhá se stávají čím dál důležitějším a častějším cílem českých turistů. Dávno už hlavní město Dauhá není jen přestupním místem pro cesty do dalších exotických zemí, ale stává se plnohodnotnou turistickou destinací, která má co nabídnout lidem, kteří touží po relaxu na pláži i poznávání blízkovýchodní kultury.

CK Fischer

„Katar nabízí ideální podmínky pro plážovou dovolenou, ale zároveň i dost možností pro klienty, kteří nechtějí celou dovolenou strávit válením. Jsou tu krásná muzea a galerie, výborné nákupní možnosti a na jednom místě se tu potkává architektura supermoderních mrakodrapů s částmi města, kde to ještě dýchá historií doby, kdy Katar nebyl ropnou velmocí. Ideální doba je od listopadu do května, kdy jsou příjemné teploty,“ říká Jan Bezděk z Cestovní kanceláře FISCHER.

Foto: CK Fischer

Mezi hlavní výhody Kataru jistě patří služby na vynikající úrovni a také příjemná vzdálenost. Přímou linkou Qatar Airways tu jste přibližně za 6 hodin a časový posun je minimální, takže se nemusíte obávat problémů s aklimatizací.

Foto: CK Fischer

Centrum města tvoří futuristické mrakodrapy, které každého upoutají na první pohled. Bohatství pocházející z těžby ropy je zde vidět opravdu na každém kroku. Od luxusních automobilů až po ikonické budovy, které tvoří známé panorama Dauhá. Hned vedle ale můžete navštívit tradiční souk, který ještě dýchá atmosférou staré doby. Koupit si můžete oříšky všeho druhu, datle, díky a další exotické pochutiny nebo si pochutnat na vodní dýmce a sledovat ruch všedního dne kolem.

Foto: CK Fischer

Jestliže se o Češích říká, že jsou národem pejskařů, v Kataru se podobné oblibě těší sokoli. Každou chvíli potkáte na ulici někoho z místních, kteří si nesou tohoto neobvyklého mazlíčka na ruce. Pořizovací cena se přitom může pohybovat v řádu statisíců i milionů korun. Sokoli mají v Dauhá dokonce i svoji nemocnici, která ve vybavení nijak nezaostává za klasickým, ovšem velmi luxusně vybaveným, špitálem.

Foto: CK Fischer

Katar je teď velkým lákadlem i pro fotbalové fanoušky. Mistrovství světa 2022, konané tentokrát na přelomu listopadu a prosince, se blíží a stavba stadionů je tak v plném proudu. Katar ale určitě stojí za to navštívit už teď.

Více info na www.fischer.cz.

Výběr článků

Načítám