Hlavní obsah

Kam s nimi aneb Jak rozhýbat úspory ležící ladem

Novinky, Česká spořitelna, a.s.

Spořicí účty už nejsou, co bývaly, a zhodnocení, které by alespoň pokrylo inflaci, se u nich nedočkáme. Doba jim nepřeje a svojí výnosností si dnes se v ničem nezadají se starými slamníky. Kam tedy s ušetřenými penězi, aby nám skutečně něco přinesly?

Jak probudit úspory spící na spořáku, toť otázka.

Článek

Pravidelné investování do konzervativních podílových fondů kombinuje možnost výnosů investic s dostupností a jednoduchostí spořicích produktů. Umožňuje pravidelné, nejlépe měsíční odkládání peněz po malých částkách. Ty nám jsou navíc vždy k dispozici za tržních podmínek. Lze je tak vybrat jako celý obnos i po částech.

Ve světě podílových fondů můžete vybírat z pestré nabídky podle poměru výnosu a míry rizika. Třeba smíšený fond Konzervativní mix, který může přinést pozvolný růst při co nejnižším kolísání hodnoty investice, by měl zaujmout obezřetného člověka. Hodnota investice zde sice může poklesnout, ale pravidelnost toto riziko snižuje a v dlouhodobém horizontu můžete být s výnosy spokojeni.

Dnes už navíc k výběru fondu a správné výše investovaných prostředků není potřeba finančního makléře. Poradci České spořitelny dokážou doporučit optimální individuální variantu v každé pobočce. Ať se rozhodneme pro kteroukoliv, půjde o lepší volbu, než nechat úspory ležet ve spořicím slamníku.

Výběr článků

Načítám