Hlavní obsah

Ježíšek v Kateřině

Novinky, Jana Balounová

Vánoce, Vánoce přicházejí…… pomyslím na ty svátky klidu a pokoje, teď v polovině listopadu a mám mírně řečeno, smíšené pocity. Úklid, umytá okna, dárky pro Pepu – proboha, co mu zase budu kupovat, vždyť všechno má. Kapr, řízky, bramborovej salát.

Zimní bruslení

Článek

Stromeček, kde je pilka? Hledá se stojan. Jirko, přines ze sklepa sekyrku! Děti ho s dědou ustrojí, prskavky, svíčky, kolekce, cukroví. Letos upeču aspoň osm druhů. Musím vzít do práce, šéf to má rád.

Vanilkové rohlíčky, linecké koláčky, čokoládové koule, marokánky a taky ty oříškový placičky, ty miluje Marie. Telecí kýta, kilo krevet, dvě majonézy, tři veky, zelenina do polívky, nastrouhat rohlíky, stáhnout kapra, koupit Lego pro Jiříčka, naložit kapra, kočárek pro Alenku, cibule, obalit kapra, svetr.  Ježíši, spadnul mi sníh. Olej, kabelka pro Lídu, hvězda, balicí papír, brambory od Růžičků z Vysočiny, jsou vynikající.  Pepo, nezapomeň koupit františka! Zlaťoučké pracny z trouby, uzené klobásky z Třeboně, buráky z Alberta, jablíčka ze zahrady. Půjdeme letos na Půlnoční? Vepřový z Číny.  Aničko, nepotřebujete jikry? Naši to nejedí. Olovo, vlašáky a datle z Egypta. Fíky ne! Stejně přes Vánoce nakynu nejmíň tři kila. Pak je shazuju půl roku. Dost, dost, dost!!!

Chůze na sněžnicích

Kašlu na to! Tyhle Vánoce strávíme na Vysočině. Ve Svaté Kateřině. Našla jsem si je na Seznamu. Vypadá to tam moc hezky, teda, aspoň podle webu. Nebudu vařit, nebudu péct. Budu  relaxovat, užívat wellness   a  budu se mít skvěle.  Doufám! Míň jídla, víc pohybu, míň starostí, víc klidu a pohody. Už se moc těším. (na iPhone, co dostanu od Pepy taky!)

Chůze na sněžnicích

Výběr článků

Načítám