Hlavní obsah

Jak vybrat markýzu a nespálit se?

Novinky, Servis Climax, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správně zvolená markýza dokáže s balkonem i terasou neuvěřitelné věci. Abyste si ze všech markýz vybrali tu pravou, připravili jsme vás stručný přehled. Zajímejte se především o použité materiály, pohon, uložení látky, její impregnaci a trvanlivost.

Článek

Kazeta ochrání látku dokonale

Kazetová markýza je tím nejlepším, co můžete na trhu dostat. Na výběr máte z modelů Scrigno, Segno nebo například Kaseta. Všechny působí nenápadně, mají jednoduchý minimalistický design a látka ukrytá v kazetě je dokonale chráněna před mechem, plísněmi či výkaly ptáků. Déle si tak uchová své barvy.

Na terasu i balkon

Markýzy kotvíme jak na stěnu, tak do stropu. V případě pohodlnějšího ovládání motorem musíme při výběru místa myslet také na přívod elektřiny. Umístění markýzy bychom měli vždy konzultovat s odborníkem. Kdo se chce do instalace pustit sám, tak jedině na vlastní riziko.

„Vytažený přední profil markýzy by měl být ve výšce ideálně 220 cm, aby nám nepřekážel. A pokud zvolíme markýzu s předním volánem, opět musíme pamatovat na pohodlnou podchozí výšku,“ říká David Žabčík, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění Climax. Majitelům lodžií, kterým často nezbývá nad oknem už žádný prostor, Žabčík namísto markýzy doporučuje svislé fasádní stínění. Jeho látka je navinutá na hřídeli v horní kazetě a celý systém je velice subtilní a nenápadný.

Výběr článků

Načítám