Hlavní obsah

Jak se za pár korun vybavit designovým nábytkem? A jaký teď letí

Komerční článekMobler.cz

Dřevo, plast, pastelové barvy, jednoduché nebo naopak šílené tvary. Tak přesně tohle všechno je letošním hitem v bydlení. Ačkoliv se může zdát tahle směs materiálů přehnaná, jejím společným jmenovatelem je designový nábytek.

Foto Mobler.cz

Článek

Pokud si pod názvem představíte všemožné kousky od designérů, po kterých sice pokukujete, ale jejich ceny se vám zdají přemrštěné, vyvedeme vás z omylu. Nemusíte sahat hluboko do kapsy, aby váš domov působil útulně a přitom moderně. Přinášíme několik tipů, jak dosáhnout toho, po čem vaše srdce piští, a přitom nemusíte ani prstíkem hrábnout do úspor na letní dovolenou.

Křeslo v barevném kabátku

Pokud chcete jaro přivítat i ve svém obýváku, jednoduše do něj vpusťte barvy. Nemyslíme tím, že se hned máte vrhnout do natírání zdí a vytvořit si doma barevnou džungli. Postačí, když sladíte přírodní a neutrální barvy, třeba jako zelenou, tmavě modrou nebo šedivou s pastelovými odstíny. Zkuste k vaší sedačce, která je třeba antracitové barvy, dokoupit svítivě žluté nebo oranžové křeslo. Uvidíte, jak se celá místnost rozzáří. Stolky, židličky, podnožky a jiný menší nábytek v odvážnějších barvách dodá vašemu obýváku zcela jiný rozměr. Pokud skutečně chcete změnu, nemusíte hned z bytu vyházet všechen váš nábytek. Stačí se zaměřit na detaily. Změnu pocítíte už jen, když si pod televizi pořídíte komodu s barevnými šuplíky a k ní dokoupíte drobné doplňky ve stejných odstínech

Což takhle dát si retro

Pro ty, co přece jen touží po větším odvazu, doporučujeme vsadit na retro. Nábytek z dob minulých je totiž opravdu v kurzu. Když vaše sousedka uprostřed obýváků uvidí ušáka, nejenže padne závistí, ale nebude věřit, že jste nebyli rabovat půdu u babičky. Zajímavé kousky retro nábytku jsou dnes lehce dostupné za přijatelnou cenu. „Retro styl je čím dál oblíbenější. K vytvoření dokonalého retro interiéru je však potřeba, aby byl z jedné doby a nesl se ve stejném duchu daného období. Důležité je pak zvolit i vhodné doplňky a pořád platí, méně je více,“ vysvětlil Aleš Honc z Mobler.cz, kde najdete kromě retro vychytávek i celou řadu různého designového a stylového nábytku. Nechte se tedy unést dobou minulou.

Vzory, kam se podíváš = patchwork

V módě je dovolené téměř všechno, tak proč se držet tradicí v zařizování interiéru a nezkusit něco odvážnějšího i doma? Pokud chcete svůj domov vyšperkovat, pořiďte si patchwork nábytek. Bláznivé pohovky se stanou tím pravým klenotem vaší domácnosti. Ať už se rozhodnete investovat do křesla nebo rovnou vyměnit celou sedačku, snažte se i tady krotit s jinými barevnými doplňky. Myslete na to, že vzorů je už na samotné sedačce dost. Zvolte dvě nebo tři barvy, které budou spolu ladit. Bohatě postačí třeba černá, bílá, žlutá nebo pastelově růžová. Podstatou je, aby se nakonec z vašeho domova nestal barevný cirkus. Patchwork křesla a židle hravě pořídíte již od 2199,- korun. Vrhněte se do tvorby dokonalé rodinné atmosféry, vždyť přece život začíná doma.

Foto Mobler.cz

Foto Mobler.cz

Výběr článků

Načítám