Hlavní obsah

Jak se staví vzdušné zámky? S půjčkou od lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sylva je pracující maminka na rodičovské dovolené a milovnice koní. Ráda by měla ranč, kde si ve společnosti koní odpočinou děti i dospělí. Co bylo vzdušným zámkem, nabývá reálných kontur. A to nejen díky Sylvinu odhodlání, ale i díky půjčce od lidí.

Zonky.cz

Článek

Sylva byla spoustu let klientkou velkých bank, kterým splatila několik úvěrů. Pracovala jako OSVČ, věnovala se svým třem dětem a ve volném čase také svým milovaným koním. „Já jsem vlastně původně finanční poradkyně, pracovala jsem v této profesi mnoho let, bavilo mě to, ale od dětství sním o tom, že budu pracovat s koňmi,“ říká nadšeně. „Měla jsem koně ustájené na pronajatém pozemku, ale chtěla jsem být, jak se říká, na svém,“ dodává.

Já že jsem v registru dlužníků?

„Požádala jsem proto banku o půjčku, kterou bych použila na koupi parcely. Věřila jsem, že mi půjčí, protože jsem jim v minulosti vždy všechno řádně splatila. Úvěr byl předschválen, pak mi ale sdělili, že jsem na černé listině registru dlužníků, protože jsem jednu ze splátek starého úvěru uhradila pozdě,“ vysvětluje začátek svých peripetií. Fakt, že zpoždění splátky pravěkého úvěru bylo ojedinělé a že Sylva už dávno celý dluh splatila, bankovní aparát nezajímal. Sylva je ale na podobné životní peripetie zvyklá, takže si nenechala zkazit náladu, natož aby ji odmítnutí odradilo od vysněného cíle.

Po prvotním rozčarování tedy začala hledat alternativní způsob, jak si bezpečně půjčit. Internetové vyhledávače jí však nabízely zejména nebankovní společnosti, které slibovaly půjčit komukoli na cokoli. Ovšem úroky byly pro Sylvu z pochopitelných důvodů nepřijatelné. Upřímně řečeno, pokud se má u nás na trhu s půjčkami něco změnit, měly by být nepřijatelné pro kohokoli.

Ještě víc než peníze potěšila důvěra

Pak Sylva naštěstí narazila na www.zonky.cz: „Podmínky vypadaly dobře, tak jsem si řekla, že to zkusím. Nechtěla jsem se kvůli půjčce nechat chytit do nějaké dluhové pasti,“ vysvětluje svoje rozhodnutí Sylva. Vyplnila žádost, pak popsala svůj projekt. A měla úspěch, což se dozvěděla v podstatě vzápětí. Během pouhých dvou dnů se našlo téměř 200 investorů, kteří její záměr s důvěrou podpořili a půjčili jí.

Dnes se Sylva raduje z podepsané kupní smlouvy a přípravy na stěhování koní na nový ranč jsou v plném proudu. Jak už psala ve svém příběhu, připravuje také spoustu léčebných i zábavných aktivit, které na svém ranči už brzy nabídne prvním návštěvníkům. Zonky, ač zebra, má koně rád a paní Sylvě a jejímu projektu držíme palce!

Pokud jste se právě rozhodli půjčit si u nás nebo prostě jen chcete vědět víc, podívejte se na www.zonky.cz nebo napište naší šéfce na lucie.tvaruzkova@zonky.cz nebo zavolejte na 800 449 999. Těšíme se na vás. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám