Hlavní obsah

Jak předejít zdravotním potížím

Novinky, www.moira.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co na sebe v horkých letních dnech, to je věčná otázka. Přehřátí a přeslunění může vést ke zdravotním potížím. Tady může pomoci pouze funkční prádlo a oblečení.

Funkční prádlo MOIRA

Článek

Člověk se potí pořád, ať chce nebo nechce. Autonomní systém našeho těla tím reguluje teplotu potřebnou pro bezchybnou činnost tělesných orgánů. Voda odvádí teplo     23 x rychleji než vzduch a odpařováním tělo ochlazuje.        Funkční prádlo tohoto principu využívá a umí tělo ochladit na potřebnou teplotu. Příkladem je limitovaná kolekce Street new, která přináší pro ženy a muže svěží barevnost letošní sezóny z funkčních materiálů oceněných evropskými patenty.

Jednoduché střihy podtrhují pohodlnost a komfort nošení. Pánské modely jsou vhodné pro běžné denní nošení do zaměstnání.

Nyní malá odbočka, jak vlastně funkční prádlo pracuje? Princip je jednoduchý, odvede vlhkost z povrchu pokožky na vnější stranu oblečení, tam se voda odpaří a ochladí nás. Pot ale umí také pořádně studit. To ve chvíli, kdy je tělo už ochlazeno a neodpařený pot nasáklý v prádle začne studit. Aby se vlhko neusadilo ve struktuře vláken, ze kterých je oblečení zhotoveno a nestudilo, je třeba používat vyzkoušené materiály. Pro horké letní dny se osvědčila kombinace přírodních a syntetických vláken.

Pro sportování v přírodě je vhodná řada  Fresh.

Pro sportování v přírodě je vhodná řada  Fresh.

Často lidé zaměňují názvy funkční prádlo a termoprádlo. Správné funkční prádlo dokáže ochladit i zahřát, záleží na použitých materiálech a konstrukci pletenin. Obvykle se tento sortiment prezentuje v kolekcích pro letní a zimní období, ale teď je třeba se připravit na dobu prázdnin, dovolených a výletů.

Funkci lehkých pletenin do teplého počasí podporuje promyšlený střihový design kolekce Cyklo.                                                                                                              

Moira má dlouholetou tradicí s vývojem a výrobou funkčního ošacení a ví jak se v létě nepotit a ochránit.

Výběr článků

Načítám