Hlavní obsah

Itálie - země, kde nejsme jen obyčejní klienti, ale přátelé. A dokonce velmi vítaní přátelé...

S blížícím se koncem školního roku většina z nás přemýšlí, kam vyrazit na zaslouženou letní dovolenou. Již dlouhá léta je v popředí zájmu rodin s dětmi dovolená v Itálii.

Dovolená v Itálii - Kalábrie

Článek

Itálie je již osvědčená destinace, kde si rodiče odpočinou a jejich ratolesti si mohou klidně hrát v písku na břehu teplého moře. Mnoho rodin jezdí každým rokem na stejné místo a mají dokonce i ten "svůj" apartmán, "svou" restauraci nebo "svého" barmana. Ale příjemná věc je ta, že se nejedná pouze o jednostranný vztah, ale i Italové se na ty "své" stálé klienty upřímně těší a považují je již spíše za přátele než za zákazníky.

A Češi patří mezi jejich nejoblíbenější přátele - pokud i v nejzapadlejším italském městečku řeknete, že jste z Česka, možná se dočkáte odpovědi ve stylu - "Á, sí, čekoslovakia". Ale v zápětí začnou místní sypat z rukávu jména jako Skuhravý, Nedvěd, Zeman, Pilsner a jste jejich přítel. A pro své přátele Ital udělá téměř všechno.

Ubytování s wi-fi zdarma

Dovolená s internetem zdarma

Řada z nás je již tak závislá na internetu, že si nedokážeme představit dovolenou bez neustálého připojení. Ačkoli v Itálii není internet rozvinutý jako u nás a ještě před pár lety jste na kavárnu s wi-fi narazili pouze omylem, tak v letošním roce si můžete vybrat dovolenou s wi-fi připojením přímo do apartmánu. Apartmány s wi-fi připojením zdarma můžete nalézt např. na stránkách cestovní kanceláře Italieonline, která se specializuje na pobyty v Itálii.

Ubytování s wi-fi zdarma

Dovolená s pejskem

Češi jsou mimo jiné vyhlášení milovníci zvířat a je pro ně velmi těžké svého domácího mazlíčka nechat doma, zatímco si rodina užívá dovolené u moře. I na to Italové velmi pružně zareagovali a existují hotely i apartmány, kde návštěvníky s pejskem nebo kočičkou vítají. A nezůstalo pouze u ubytovacích zařízení, Italové šli dále a vytvořili i speciální psí pláže. Běžně totiž nebývalo možné vzít s sebou psa na pláž se slunečníky a lehátky a bylo nutné hledat tzv. volnou, nezařízenou pláž, kde byli pejsci tolerováni.

Přehled psích pláží v Itálii

Psí pláže jsou speciálně vyhrazeny pro návštěvníky se psy a zde si můžete pronajmout klasický slunečník s lehátky, speciální iglů stan nebo dřevěným plotem obehnaný prostor na pláži, který bude jen váš a vašeho čtyřnohého miláčka. Lehátko pro pejska i miska na vodu jsou samozřejmostí, stejně jako prodej drobných pamlsků, vodítek apod.

Ubytovací zařízení typu Dogs welcome (psi vítáni) si můžete prohlédnout zde - dovolená s pejskem v Itálii. Informace o umístění psích pláží v jednotlivých oblastech Itálie můžete najít opět na webových stránkách CK Italieonline - seznam psích pláží v Itálii.

Ubytování s wi-fi zdarma

I vy si můžete v Itálii užít úžasnou dovolenou, přestože si dokážete odpočinout i bez připojení k internetu a neplánujete si s sebou vzít domácího mazlíčka. Vyberte si z nabídky Itálie - last minute se slevou až 30% a rezervujte si svůj pobyt v Itálii právě teď.

I vy si můžete v Itálii užít úžasnou dovolenou, přestože si dokážete odpočinout i bez připojení k internetu a neplánujete si s sebou vzít domácího mazlíčka. Vyberte si z nabídky Itálie - last minute se slevou až 30% a rezervujte si svůj pobyt v Itálii právě teď.

Sejdeme se v Itálii, přátelé...

Výběr článků

Načítám