Hlavní obsah

Investujte a podílejte se na rozvoji materiálů budoucnosti

Novinky, AG CHEMI GROUP s.r.o.

Elektromobilita je skvělá myšlenka pro svět směřující k udržitelnému životnímu stylu. Aby se však tato idea mohla stát realitou a masovou záležitostí, je potřeba zavést do výroby automobilů do zásuvky ty nejmodernější technologie, které by odstranily nedostatky brzdící jejich rozvoj.

Foto: Freepik + AG CHEMI design

Elektromobilita je skvělá myšlenka pro svět směřující k udržitelnému životnímu stylu

Článek

Podle dat Centra dopravního výzkumu bylo v roce 2020 v zemích EU registrováno 548 033 nových osobních bateriových elektrických vozů, což představuje 5,3 % všech nově registrovaných osobních vozů. Nejvíce registrací bylo evidováno v Německu (319 tis.), Francii (210 tis.) a Holandsku (169 tis.). V České republice představoval podíl pouze 0,5 %, což je 11krát nižší podíl oproti průměru zemí EU.

Za nejčastější bariéry elektromobility v ČR se zmiňuje slabá infrastruktura dobíjecích stanic, vysoká pořizovací cena vozů, krátký dojezd a dlouhé dobíjení. Přestože by se elektromobilita měla stát jedním z nástrojů, jak snížit dopad člověka na životní prostředí, jde stále spíše o exkluzivitu pro nadšence než o alternativu pro běžného člověka.

Foto: Freepik

Více než 70 % všech základních materiálů lze vylepšit zavedením univerzální přísady, grafenových nanotrubiček

Pro řešení nevyhovujících vlastností baterií u aut do zásuvky je však na obzoru jedna z nejdůležitějších technologií 21. století – nanotechnologie, jež umožňuje pracovat s materiály na mikroskopické úrovni, což nabízí možnost dosáhnout výrazného zlepšení jejich vlastností.

 „Díky těmto vynikajícím parametrům pomáhají CNTs tvořit materiály, které byly dříve nemožné, a produkty, které změní mnoho průmyslových standardů. CNTs jsou řešením pro zlepšování vlastností lithium-iontových baterií, jako je hustota energie, rychlost nabíjení, životnost a náklady. To poskytuje silný impuls k rozvoji nejenom elektronické mobility. Pokročilá lithium-iontová baterie využívající ultrarychlou uhlíkovou elektrodu umí zdvojnásobit kapacitu kilowatthodiny a elektrická vozidla tak mohou spotřebovat více energie k dalšímu nebo rychlejšímu pohybu, což znamená dojezd 1 000 km a více. Dobu nabíjení lze také drasticky zkrátit na pět minut při 80procentním nabíjení a prodloužit životnost baterie až pětkrát. Naše řešení je již testováno u výrobců automobilů a automobilových dílů,“ říká Jan Koudelka, obchodní ředitel společnosti  AG Chemi Group, která vlastní technologie obohacení polymerů nanotrubkami.

Foto: AG CHEMI GROUP s.r.o.

Společnost AG Chemi Group se rozhodla tyto obtíže zmírnit výzvou k širší veřejnosti

„Nanotrubky využíváme pro naše průmyslová řešení a také jsme vyvinuli technologii, kdy je využíváme pro obohacování plastů. Ta je momentálně v procesu patentování. V našem Nano centru v Rakovníku, jež spouštíme na konci roku 2021 a které bude jediným soukromým Nano centrem v České republice, budeme i nadále vyvíjet a vyrábět řešení založená na nanotechnologiích, protože jsme si jisti, že posunou svět na další úroveň. A vám teď nabízíme nejenom možnost zhodnotit své úspory, ale také podílet se na tomto vývoji,“ doplňuje pan Koudelka. Více podrobností se dozvíte přímo na strankách  AG Chemi Group.

Foto: Freepik

Úroky, které budou vypláceny každý měsíc, si můžete spočítat v kalkulačce na webových stránkách firmy

Výběr článků

Načítám