Hlavní obsah

Indický oceán: exotický ráj na Zemi

Novinky, CK FISCHER

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po odpočinku na dlouhých bílých plážích s křišťálovým mořem a zároveň si potrpíte na luxus a komfort? Tahle místa nesmíte minout. Zažijte to pravé kouzlo exotiky a nechte se na svoji vysněnou dovolenou donést na křídlech Turkish Airlines.

Foto: CK FISCHER

Maledivy

Článek

Maledivy

Nedotčená příroda, civilizace vzdálená na hony daleko, průzračné tyrkysové moře, běloskvoucí pláže a nekonečné lenošení v houpací síti s osvěžujícím kokosem. I přesto, že máme malebné ostrovy spjaty s nicneděláním, v lepším případě s občasným šnorchlováním, Maledivy nabízí daleko víc. Nejen že se zde nachází stovky ideálních míst pro potápění, vyzkoušet můžete i surfing nebo windsurfing. U mnoha ostrovů naleznete ideální laguny pro vodní lyže nebo parasailing. Díky korálům pak můžete objevit nádherný podmořský svět. Snad každý ostrov nabízí bohaté možnosti pro potápění.

Foto: CK FISCHER

Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar se nachází v rovníkové oblasti nedaleko břehů afrického kontinentu. Sestává ze dvou ostrovů - severní Pemby a jižního Zanzibaru. Společně s pevninskou částí tvoří jednotný stát Tanzánine. Východní pobřeží ostrova lemuje korálový útes, který vytváří mělké laguny s bílými písečnými plážemi a palmovými háji. Nabízí tak perfektní možnosti pro potápění a vodní sporty. Raritou je historické centrum hlavního města Stone Town, kde se narodil zpěvák Freddie Mercury. Jeho rodný dům však budete hledat nekonečně dlouho, protože každý místní vám navykládá něco jiného. „Zatímco Zanzibar přitahuje turisty svými plážemi, pevninská část země je proslulá svými národními parky,“ doporučuje Jan Bezděk z CK FISCHER.

Foto: CK FISCHER

Keňa

Keňa

Pokud byste se rádi vydali na pevninskou Afriku, je pro Vás Keňa tou ideální zemí. Ohromí vás zejména svou rozmanitostí. Najdete tu safari, národní parky v horách, ale i krásné pláže a korálové útesy na pobřeží Indického oceánu. Pokud navštívíte Keňu, safari v národních parcích Masai Mara nebo Tsavo určitě nemůžete vynechat. Pozorování úžasných zvířat v jejich přirozeném prostředí patří mezi největší cestovatelské zážitky. Zvlášť pokud máme opravdové štěstí a podaří se vám vidět tzv. „velkou pětku“, do které patří slon, nosorožec, buvol, lev a levhart. Po několika dnech na safari se nabízí ideální odpočinek na plážích Indického oceánu a rekreační oblast Bamburi Beach je tím ideálním místem. Spojuje v sobě všechny přednosti luxusního přímořského resortu v čele s nádhernou pláží a komfortními ubytovacími komplexy.

Ideálním partnerem pro cesty do těchto destinací je například CK Fischer, která nabízí jak klasické týdenní tak i delší individuální pobyty. Díky dlouhodobému partnerství s místními hotely může tato cestovní kancelář nabídnout špičkovou kvalitu služeb za bezkonkurenční ceny.

Výběr článků

Načítám