Hlavní obsah

Ideální kombinace stavebních materiálů – dřevo a vláknocement

Novinky, Cembrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevo je krásný a přírodní materiál, který se těší mezi stavebníky stále větší oblibě. Je to materiál obnovitelný a působí příjemně. Jedná se ale o materiál hořlavý, proto je ideální jej kombinovat s jinými materiály, které jsou nehořlavé.

Foto: Cembrit

Vláknocementové šablony Cembrit v kombinaci se dřevem

Článek

Velice zajímavá je kombinace dřeva a vláknocementu. Z vláknocementu se vyrábí jak střešní krytina, tak fasádní desky. Vláknocement je zcela bezúdržbový stavební materiál vyrobený z přírodních surovin, cementu, vody a minerálních vláken. Díky svému složení je zcela nehořlavý, lehký, odolný proti plísním, houbám a škůdcům.

Nejen díky svým dobrým vlastnostem, ale i díky svému elegantnímu vzhledu jsou vláknocementové střešní šablony a fasádní desky Cembrit ideálním materiálem pro použití na moderních stavbách ze dřeva. Tyto dva materiály se krásně doplňují.

Foto: Cembrit

Střešní šablony Cembrit použité na střeše i fasádě dřevostavby sjednocují její vzhled

Vláknocementová střešní krytina Cembrit se nabízí v široké škále tvarů a barev. Při volbě správného typu splní veškeré technické i estetické požadavky. Umožňuje montáž na střechu od sklonu 18° a v případě vlnité krytiny již od sklonu 10°.

Foto: Cembrit

Elegantní střešní šablony Cembrit Rhombus v kombinaci s fasádou obloženou modřínovým dřevem

Fasádní desky velkých formátů mohou být čistě přírodní, probarvené do hmoty, charakteristické svým tlumeným a matným povrchem bez viditelných povrchových úprav (Cembrit Patina). Jejich surový povrch přirozeně stárne, jako ostatní přírodní materiály a zachovává si tak po celou dobu své životnosti unikátní výraz.

Naopak téměř neomezenou barevnou paletu nabízejí desky povrchově barvené vodou ředitelnou akrylátovou barvou (Cembrit Cover). Jejich základ tvoří přírodní šedé desky, plné krytí barvou dodává povrchu desky jedinečnou odolnost proti mechu a biologickému znečištění, proti vlhkým skvrnám a mechanickému poškození.

Foto: Cembrit

Kombinace dřeva a vláknocementových fasádních desek může být velice elegantní

V nabídce nechybí ani do hmoty probarvované desky s polotransparentním nebo plným krytím barvou (Cembrit Transparent a Solid), které v sobě kombinují výhody obou dříve zmíněných materiálů. Desky si zachovávají klasický vzhled vláknocementu a proto dodávají fasádě originální hloubku a strukturu v té nejvyšší kvalitě. Kombinace originální struktury vláknocementu s poloprůhlednou povrchovou úpravou dodává deskám charakteristický a zajímavý výraz.

Foto: Cembrit

Vláknocementové fasádní desky Cembrit Patina jsou také odolné vůči vodě

Více informací o výrobcích z vláknocementu naleznete na stránkách společnosti www.cembrit.cz, nebo se s vaším dotazem můžete obrátit přímo na naše regionální manažery.

Cembrit a.s.

Výběr článků

Načítám