Hlavní obsah

Hravý Herman a rebel Glasper. JazzFestBrno začíná

Novinky, www.jazzfestbrno.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norah Jones, Snoop Dogg nebo Macy Gray. To je jen zlomek světových superstar, s nimiž spolupracuje jazzový rebel Robert Glasper, jedna z hvězd festivalu JazzFestBrno.

Robert Glasper je budoucností jazzu

Článek

Americký pianista a skladatel Robert Glasper se tak pohybuje mezi světy jazzu a hip hopu. Mladý hudebník si za svoji uměleckou odvahu už vysloužil i prestižní cenu Grammy. Glasper zavítá se svým projektem Experiment do brněnského Sono Centra 11. dubna. Jeho tvorba je podle mnohých hudebních publicistů budoucností jazzu. „Je příležitostí k otevření žánru novým vlivům a hlavně novým posluchačským okruhům, především z řad mladších,“ říká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Yaron Herman má svůj nástroj nevídaně pod kontrolou, srší vtipem a nápady a jeho melodie jsou doslova povznášející

Už 8. dubna se na stejném místě představí další mladý a světově uznávaný pianista. Hvězda Izraelce Yarona Hermana v posledních letech září, jakoby se na ní rozbouřilo nepočítaně erupcí. Podobně eruptivní je Hermanův klavírní styl, osmaosmdesát klapek však drží pevně v otěžích, a když vkus zavelí, dokáže jim pěkně přiškrtit uzdu. Na JazzFestBrno míří v neobvyklém duu s bubeníkem Zivem Ravitzem. Kompletní program festivalu čítající 18 koncertů a online prodej vstupenek najdete na www.jazzfestbrno.cz.

Výběr článků

Načítám