Hlavní obsah

Hlavenková a Potter na JazzFestu Brno. Festival představí to nejlepší ze světové i domácí scény

Novinky, JAZZFESTBRNO AHEAD, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival JazzFestBrno je v plném proudu a už pošestnácté nabízí jazzový žánr ve všech jeho nejrozmanitějších podobách. Beata Hlavenková, Chris Potter či Chick Corea je jen letmý výčet hvězd, které se na festivalu představí v následujících dnech.

Beata Hlavenková v dialogu dvou klavírů představí album Scintilla

Článek

Tradiční hudební festival jako vždy vedle nejzářivějších světových hvězd představuje i to nejlepší, co nabízí česká scéna. Ve čtvrtek 13. dubna se tak diváci mohou těšit na koncert Beaty Hlavenkové. „Beata Hlavenková je nejen klavíristka, skladatelka a producentka, ale především neobvyklá osobnost na naší alternativní hudební scéně. Její projekty mají společného jmenovatele, jímž je maximálně pravdivé vyjádření a jednoznačné odmítnutí uměleckého kalkulu,“ hodnotí umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka. Druhou polovinu večera obstará kapela Vertigo.

Chris Potter patří mezi technicky nejvyspělejší saxofonisty současnosti

Technicky možná nejvyspělejší saxofonista současnosti a bez přehánění kultovní postava mezi jazzovými saxofonisty Chris Potter vystoupí se svým kvartetem 19. dubna v Sono Centru. Vedle práce pro jiné kapelníky se již dávno vyprofiloval jako uznávaný skladatel a leader, podle mnohých jeden z předních jazzmanů své generace. Kompletní program festivalu a online prodej vstupenek najdete na www.jazzfestbrno.cz.

Výběr článků

Načítám