Hlavní obsah

Ekologie na prvním místě: TIAMI přichází s první kolekcí šperků s lab grown diamanty

Novinky, Tiami s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč se začínají prosazovat laboratorně vyrobené diamaty? Existuje několik zásadních důvodů, ekologie a cena. Ochrana životního prostředí se nedotýká pouze ovzduší či plastových obalů, ale například i těžby diamantů.

Foto: Tiami s.r.o.

Uměle vyrobené či „lab grown“ diamanty mají stejné chemické, fyzikální i optické vlastnosti jako ty vytěžené.

Článek

Uměle vyrobené či „lab grown“ diamanty mají stejné chemické, fyzikální i optické vlastnosti jako ty vytěžené. Rozezná je pouze cvičené oko s pomocí speciálních pomůcek a na rozdíl od svých přírodních protějšků neničí krajinu těžbou a nejsou předmětem krvavých sporů v Africe.

Foto: Tiami s.r.o.

Uměle vyrobené či „lab grown“ diamanty

Ekologický trend vnímají i celebrity. Například Leonardo di Caprio nebo Meghan Markle, kteří jejich výrobu veřejně podporují. Ochrana životního prostředí na prvním místě – tento přístup propaguje i česká společnost TIAMI Gabriely Dědičové, která se jako první rozhodla uvést na český trh kolekci šperků Pure Line s lab grown diamanty.

Kolekce vznikala ve spolupráci s oceňovaným designérem Milanem Nováčkem. Pure Line, jak název napovídá, se drží konceptu udržitelnosti a minimalismu, který čím dál více přitahuje současnou generaci mileniálů. Design je postavený na jemných, čistých linkách.

Foto: Tiami s.r.o.

Diamant: váha 0,41 ct, barva E, čistota SI1, IGI certifikát

Ekologie a pomoc druhým na prvním místě

Že si firma TIAMI na šetrnosti k planetě zakládá, dokazují třeba dárkové krabičky z biologicky odbouratelného materiálu, které si sami tisknou na 3D tiskárně. I certifikáty pravosti jsou z recyklovaného plastu. A přepravní materiály? Ty jsou samozřejmě papírové – včetně lepicí pásky.

Přestože e-shop spustili teprve v lednu, rozhodně nezahálí. Připravují již novou, lepší verzi stránek, promo akce po republice a chtějí postupně expandovat na slovenský, polský nebo maďarský trh. V plánu je dokonce i propojení s nadacemi, kterým by šla část peněz z prodeje. Dle slov Gabriely Dědičové je online rozhodně prioritou – právě kvůli moderní, ekologicky založené generaci, která má blízko k technologiím a sociálním sítím.

Foto: Tiami s.r.o.

Recyklované obaly se vzkazem či jménem.

Co TIAMI navíc odlišuje od konkurence? Kromě ekologického procesu od laboratorních diamantů po recyklovatelné obaly firma také nabízí možnost personalizace. Kromě vzkazu či jména na krabičce jdou ale ještě dál – každý zákazník může přinést svůj vlastní návrh. Po konzultaci s mistry ve svém oboru pak šperk vznikne. Šperky mají 3letou záruku, takže je možné si nechat bezplatně zkontrolovat například usazení diamantu nebo provést čištění pomocí ultrazvuku.

Jak se zrodila myšlenka TIAMI?

A jaká byla cesta Gabriely Dědičové k lab grown diamantům a TIAMI? Jak sama říká – diamanty ji vždy přitahovaly jako každou ženu. Energii a pocit uspokojení ji dodává zejména to, že většinu času komunikuje s pozitivně naladěnými lidmi, kteří chtějí někomu udělat radost. Ať už jsou to narozeniny, zásnuby, svatby nebo výročí.

Foto: Tiami s.r.o.

Gabriela Dědičová svou „diamantovou“ dráhu započala před 10 lety

Svou „diamantovou“ dráhu započala před 10 lety v české firmě zabývající se investičními diamanty a šperky. Brzy ale zjistila, že systém prodeje v této firmě ji nevyhovuje, a začala podnikat na vlastní pěst, což zpočátku nebylo vůbec jednoduché. Musela prorazit v odvětví, které bylo na obchodní straně paradoxně dominantou mužů. Narození syna se nakonec stalo přelomovou událostí nejen v osobním, ale i pracovním životě – právě tehdy si uvědomila, že jí daleko více záleží na tom, v jakém prostředí bude syn vyrůstat. A tak se zrodila myšlenka laboratorních diamantů a šperků TIAMI.

Výběr článků

Načítám