Hlavní obsah

Česko je ráj běžkařů

Novinky, Redakce Kudy z nudy

V České republice existuje asi 300 běžeckých tratí, které představují více jak 3000 kilometrů strojově upravovaných běžeckých stop různé obtížnosti. Lehké tratě by měli zvládnout i rodiče s dětmi, střední jsou určeny těm, kteří už něco najeli a obtížné jsou pro zkušené mistry lyží.

Česko je ráj běžkařů

Článek

Trasy na Šumavě vedou většinou hluboko v lesích, jen občas se vynoří a nabídnou nádherný výhled do kraje. To nejlepší na Šumavě můžete na běžkách zažít na Kvildě a v jejím okolí.

Nejvyšší hory České republiky Krkonoše milují především příznivci hřebenových túr. Naleznou tu udržované stopy a hlavně dokonalé zázemí. Krásná a pohodová je například třinácti kilometrová trasa ze sv. Petra do Špindlerova mlýna. Krušné hory nabízejí také mnoho dobře udržovaných tras většinou střední obtížnosti. 242 km dlouhá Krušnohorská magistrála vás provede po hřebenech od vodní nádrže Skalka u Chebu až do Děčína. Mekkou běžkařů bývají nazývány Jizerské hory. Nádherné tratě, okouzlující příroda a také dokonalý servis. Jeden z nejznámějších a nejpopulárnějších běžeckých závodů v Česku je Jizerská padesátka, která využívá tratě 170 kilometrů dlouhé Jizerské lyžařské magistrály. Nadchne vás jistě i Vysočina s centrem v Novém Městě na Moravě. V jeho okolí si můžete projet závodní okruh, na němž se v minulých letech jezdily závody světového poháru. Když zavítáte na severní Moravu, můžete se vydat na beskydské nebo jesenické hřebenové túry, na jižní Moravě obtížné terény nenajdete, ale patříte-li do kategorie rekreačních běžkařů, pak se vám vyjížďka po hřebenech Chřibů, Moravským krasem nebo Podyjím určitě bude líbit.

Czech Tourism

Více informací o cestování naleznete na www.kudyznudy.cz

Výběr článků

Načítám