Hlavní obsah

Češi už koupili přes 50 tisíc zájezdů do Alp

Novinky, CK Nev-Dama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok od roku roste počet lidí, kteří vybírají zimní dovolenou už na sklonku léta. Letošní rok dokonce naznačuje, že by zájem Čechů o lyžování v Alpách mohl být rekordní. U lídra trhu zimní dovolené v Alpách si koupilo v září zájezd přes 50 000 lidí.

Ideální lyžování

Článek

Alpy nejsou nafukovací. A Češi to vědí. Zatímco letní dovolenou ve velkém přímořském letovisku se řada z nich nebojí koupit i pár dní před odletem,v Alpách je situace úplně jiná.

„Kapacity hotelů a apartmánů jsou mnohem omezenější. Stále zkušenější čeští lyžaři navíc vědí, jaké hotely či apartmány leží kousek od sjezdovky a právě ty mizí z nabídky jako první. Když se k tomu přičtou předprodejové slevy, je jasné, proč si u nás každý druhý lyžař koupí zimní dovolenou už během září a října,“ vysvětluje Martin Řimnáč, výkonný ředitel Nev-Damy, největší české zimní cestovky.

Úžasné sjezdovky

Nejvíc Čechů vyrazí do Itálie a Rakouska. Většina na týden. Roste zájem také o zkrácené pobyty.

Sníh, nebo vrácené peníze

Nejen speciální akce a omezené kapacity v Alpách jsou důvodem, proč Češi kupují zimní dovolenou v předstihu. Letos dostanou k zájezdu i garanci sněhu. „To znamená, že pokud by v Alpách nebyl dostatek sněhu a lidé si neužili předvánoční či pozdější jarní lyžování, vrátíme jim peníze,“ uzavírá Řimnáč.

Výběr článků

Načítám