Hlavní obsah

Češi po tisících investují do půjček od lidí. Průměrně osm procent totiž vydělá každý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spořicí účty jsou pro legraci. Když chcete ze svých peněz něco mít, je lepší je rozumně investovat. Bezpečná a stále populárnější varianta jsou investice do půjček od lidí. Ať už chcete investovat víc, nebo máte měsíčně volných jen pár tisícovek.

Zonky.cz

Článek

Investovat na Zonky (www.zonky.cz) je snadné. Lidé lidem už ostatně od minulého roku půjčili přes 370 milionů. Určitě své peníze zhodnotíte lépe než na spořicím účtu. Navíc jsou ale díky Zonkyho dohledu půjčky od lidí bezpečnější než jiné investice. Nepotřebujete žádné extra zkušenosti a nehrozí vám taková rizika.

Abyste měli šanci protlačit se mezi ostatními k zajímavým investicím, je potřeba příliv investorů do systému trochu řídit. Na to slouží promokód ke vstupu do systému, na který se chvíli čeká. Zkušenější doporučují čekání využít. Sledujte ostatní a rozmýšlejte, jak budete později sami investovat. Vyplatí se to.

Jak investovat na Zonky

Na Zonkyho webu (www.zonky.cz) klikněte na tlačítko “Chci někomu půjčit”, na další stránce v sekci “Nemám promokód” zadáte vaše jméno a e-mail a systém vám přidělí pořadové číslo. Podle něj pouští Zonky do služby obyčejně několik set zájemců týdně. Na e-mail vám budou pravidelně chodit informace o tom, jak jste se ve frontě posunuli. A také tipy a triky pro vaše budoucí investování.

Příběhy a rating vás povedou

Komu své peníze půjčíte, si vyberete na Zonkyho (www.zonky.cz) Tržišti půjček. Tam lidé vystavují své příběhy o tom, na co a proč si chtějí půjčit. Zonky k tomu doplňuje další důležité informace, třeba délku splácení a hodnocení rizikovosti (rating), který ten který konkrétní příběh dostal.

Rating A až D označuje míru rizika, že může mít daný klient v budoucnu problém se splácením. Čím lepší rating, tím nižší úrok - od 3,99 % až po 19,99 %. Čím vyšší riziko si vyberete, tím lépe můžete své peníze zhodnotit. A nebo se můžete rozhodnout hrát na jistotu a vydělávat po malých částkách na více půjčkách s nižším rizikem. Jsou i investoři, kteří si vybírají čistě podle příběhů a podporují lidi, jejichž potřeby nebo projekty jsou jim blízké nebo sympatické a chtějí jim pomoci. Komu půjčíte, je zkrátka úplně na vás. Vše je rychlé, pohodlné a online, půjčky se tak často zainvestují do 60 vteřitn.

Kolik investovat

Do každé půjčky můžete investovat pouze jednou: 200 až 5 000 Kč. Proč ne víc? Aby se na každou poptávku složilo více investorů. To snižuje riziko každého z nich a současně zvyšuje šanci všech zájemců investovat do příběhů, které je opravdu zaujmou.

Lidé, kterým své peníze půjčíte, vám budou splácet každý měsíc. Splátky se vám budou vracet na investorský účet u Zonky, odkud je můžete buď vybírat, nebo dál investovat. Znáte to, peníze dělají peníze.

Průměrný roční výnos se liší podle míry rizika, kterou podstoupíte. Ale obyčejně se můžete těšit na 6 až 10 %. Vývoj svých investic můžete samozřejmě průběžně podrobně sledovat přes internet ve svém investorském profilu.

Zonky si bere 1 % z proinvestované částky. Poplatek strháváme z vašeho investorského účtu jednou měsíčně. Žádné jiné poplatky neplatíte. Zájemce o půjčku platí 2 % z vypůjčené částky.

Investujte do půjček od lidí na Zonky (www.zonky.cz) a zhodnoťte při tom své peníze. Můžete taky napsat naší šéfce na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo každý pracovní den od 8.00 do 20.00 a o víkendu od 9.00 do 18.00 volat zákaznickou linku na čísle 800 449 999. Na Zonky lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem. Těšíme se na vás!

Výběr článků

Načítám