Hlavní obsah

5 prvků, které vylepší každou zahradu. Překvapivý tip, jak získat dokonalou terasu i plot

Novinky, BEST, a.s.

Terasa, chodníky, záhonky i plot. To všechno dokáže každé zahradě dodat styl a eleganci. Stačí sáhnout po těch správných prvcích. Proto pro vás máme jeden tip – zkuste to s betonem!

Foto: Best

Máme jeden tip – zkuste to s betonem!

Článek

Asi nejznámějším betonovým prvkem je dlažba. Právě ta betonová je navíc dlouhodobě nejpoužívanější venkovní dlažbou. Nabízí totiž spoustu variant. Od zámkové přes zatravňovací až po terasovou.

Foto: Best

Terasová dlažba zdůrazní prostor, a navíc ji můžete kombinovat s dalšími materiály. Jako v případě dlažby BEST – TERASOVÁ TOKARO.

Zámková dlažba

Pokud plánujete parkovací stání nebo například příjezdovou cestu, pomůže vám zámková a zahradní dlažba. Nabízí řadu vzorů, které se hodí k moderním domům i k tradičnějším stavbám.

A pokud zvolíte dostatečnou výšku dlaždic, můžete po nich bez obav jezdit autem. Pro časté přejíždění potřebujete alespoň 8 cm, u velkoformátových dlažeb pak dvojnásobek.

Zatravňovací dlažba

Zatravňovací dlažbu využijete hlavně u zahradních cest a chodníků. Působí přirozeně a zbytečně neruší. Navíc si můžete vybrat i vzhled, který imituje běžné kameny.

Foto: Best

I betonová dlažba může vypadat přirozeně a dotvářet přirozený vzhled zahrady. Důkazem je BEST – VALEA.

Terasová dlažba

Betonová dlažba je jasnou volbou i na terasy. Snadno ji uklidíte, pokládka na gumové terče vám zajistí pohodlnější chůzi a snadno ji sladíte se svým domem.

Terasovou dlažbu využijete i u bazénů. U nich ale sáhněte po kamenech s reliéfním, tryskaným nebo vymývaným povrchem, které nekloužou.

Betonové ploty

Beton je vhodným materiálem i na plot. Betonové ploty dodají pozemku majestátnost a eleganci, a navíc je snadno zkombinujete s dřevěnými i kovovými prvky.

Betonové zídky a palisády

Na zahradě využijete i betonové zídky a palisády. Pomůžou vám překonat terénní nerovnosti a vytvořit třeba vyvýšené záhony. Palisády navíc využijete i při stavbě schodišť. Stačí je zkombinovat se skladebnou či terasovou dlažbou.

Foto: Best

Pomocí betonových prvků jako BEST – LARGO vytvoříte například vyvýšené záhony.

Dodejte zahradě styl

Je jen na vás, jakým prvkům dáte na své zahradě přednost. V každém případě se ale můžete spolehnout, že jí dodají styl a eleganci.

Výběr článků

Načítám