Hlavní obsah

K rozdělování peněz přistupuje Moravskoslezský kraj maximálně objektivně a zodpovědně

Novinky, MSK (run)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do modernizace silnic, škol, nemocnic i oprav památek hodlá letos Moravskoslezský kraj investovat 2,093 miliard korun. Přitom zhruba 1,199 miliard bude přímo z krajského rozpočtu, zbytek by pak měly být finance od státu, případně evropské dotace.

Největší letošní investicí Moravskoslezského kraje, co do výše financí, bude oprava Plzeňské ulice v Ostravě. Ta se dotkne i mostu nad tramvajovou tratí na Palkovského ulici.

Článek

„Kraj je veřejnoprávní korporací, jejímž úkolem je pečovat o majetek tak, aby co nejlépe sloužil veřejnosti. Nemůže se tedy v oblasti investování řídit ryze ekonomickými pohnutkami, jako třeba podnikatelské subjekty,“ upozornil náměstek hejtmana zodpovědný za finance, investice a majetek Jaroslav Kania (ANO) s tím, že z pohledu krajské koalice musí investice směřovat do oblastí, které zajistí udržitelný rozvoj celého kraje. „Okraje kraje nemohou být na okraji rozvoje.“

Kraj letos zahájí i opravu historické budovy Muzea Těšínska na Hlavní ulici v Českém Těšíně. Takto bude budova vypadat v červnu 2019 po skončení prací.

Podle náměstka přistupuje hejtmanství k rozdělování peněz s maximální objektivitou a odpovědností. Rozhodujícím hlediskem, které rozhoduje o tom, kdy bude která investiční akce spuštěna, je stavebně technický stav. Za největší investici letošního roku v kraji z pohledu vynaložených prostředků považuje Kania rekonstrukci Plzeňské ulice v Ostravě. „Mezi investiční priority kraje ale patří i kvalita vzdělávání, rozvoj technického školství a dovedností potřebných pro úspěšný život a práci v 21. století,“ poznamenal náměstek.

Výběr článků

Načítám