Hlavní obsah

Jakou taxi aplikaci využít?

Novinky, AAA Taxi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste obyvatelem nebo častým návštěvníkem Prahy a využíváte služeb taxi? Tak zpozorněte. Stalo se vám, že jste si objednali taxi a čekali jste na jeho příjezd marně nebo jste zastavili jedoucí taxi a za odvoz zaplatili nehorázně vysokou cenu? Příště se vám to již stát nemusí.

Mobilní aplikace největšího dispečinku AAA Taxi zdarma pro Android a iOS

Článek

Pomoci s odvozem vám totiž může pokročilá a přitom jednoduchá taxi aplikace, kterou si zdarma stáhnete do svého smartphonu. Budete okamžitě vědět, jak dlouho cesta potrvá a kolik za ni přibližně zaplatíte. Aplikací, které nabízejí taxislužbu nebo odvoz je celá řada. Jednu z nejpoužívanějších nabízí největší pražská taxislužba AAA Taxi.

Stažení a instalace aplikace

Aplikace je ke stažení zdarma přes App Store a Google play. Pro ty, kteří používají telefony na jiné platformě, nebo nechtějí aplikaci stahovat např. z důvodů úspory úložiště, je k dispozici rovněž webová verze aplikace dostupná přes zabezpečený protokol HTTPS.

Pro instalaci a využívání aplikace není třeba se registrovat. Nezadáváte údaje o své platební kartě a případný požadavek na platbu kartou za jízdu přes platební terminál ve voze, vyřešíte zadáním požadavku přímo v aplikaci.

Mobilní aplikace AAA Taxi – lokalizace, výpočet ceny, zadání požadavků

Snadná a rychlá objednávka

Aplikace vás požádá o povolení ke zjištění vaší polohy. Aplikace ji určí sama v chytrém telefonu a předá ji dispečinku. Upřesnit polohu zároveň můžete přímo v mapě. Tuto polohu vám pak aplikace nabídne jako výchozí místo pro přistavení vozu. Po určení vaší polohy můžete rovnou objednávat – nemusíte zadávat žádné další údaje, na dva dotyky rychle objednáte vůz a taxi vám bude přistaveno na určené místo.

Samozřejmě můžete polohu pro místo přistavení změnit a adresu zadat ručně výběrem ze seznamu adres. Totéž platí o cílové adrese vaší trasy: v případě jejího zadání vám aplikace spočítá orientační cenu i čas jízdy. Rovněž můžete zadat vaše požadavky na objednaný vůz: combi, limuzína, platba kartou, nekuřácký či klimatizovaný vůz, přeprava zvířete, jazyk řidiče, požadavek na platbu kartou. Taxi můžete aplikací objednat hned – okamžitá objednávka, nebo na pozdější dobu – předobjednávka na konkrétní čas.

Mobilní aplikace AAA Taxi – lokalizace, výpočet ceny, zadání požadavků

Sledujte svůj taxík

Po uskutečnění objednávky aplikace odpočítává čas příjezdu objednaného vozu. Aplikace vám zobrazí typ vozu, registrační značku, číslo vozu a telefonní spojení na řidiče. Výhodou je, že na mapě sledujete, kde se vaše taxi nachází a máte tak přehled o jeho příjezdu. Přes aplikaci lze komunikovat i s řidičem, můžete mu např. odeslat zprávu, že k objednanému vozu dorazíte za 10 minut. Aplikace poskytuje také záruku, že vám objednaný vůz nikdo neobsadí, a to díky unikátnímu kódu, kterým se u řidiče identifikujete. Na pražském letišti a v obchodních centrech můžete v aplikaci využít vizuální navigaci, která vám usnadní orientaci při příchodu přistavenému vozu.

Mobilní aplikace AAA Taxi – lokalizace, výpočet ceny, zadání požadavků

Jezděte pohodlně a za výhodnou cenu

Nevýhodou mnoha taxi aplikací na trhu je nejistota v aktuální dostupnosti vozu zejména v přepravních špičkách a cenový rozptyl, díky kterému neseženete taxi za výhodnou cenu ve chvíli, kdy jej zrovna potřebujete. U taxi aplikace dispečinku AAA máte jistotu jednotné ceny 19,90 Kč/km (plus nástupní sazbu 25 Kč a 4 Kč za min. provozního čekání) při objednání přes aplikaci v kteroukoliv denní i noční dobu. Cena tak není navyšovaná např. na základě momentální přepravní poptávky. Dispečink AAA Taxi nabízí taxislužbu s jasnými cenami u všech vozů AAA. Cenu jízdy na zvolené trase můžete během cesty sledovat na virtuálním taxametru, který lze spustit v aplikaci při nástupu do vozu.

Na rozdíl od některých jiných aplikací není předem požadována minimální cena jízdy a nedochází ani k účtování za minutu jízdy vedle sazby za km, což zejména u delších vzdáleností jízdu citelně prodražuje. V případě zrušení objednávky neplatíte storno poplatek. Rozsáhlá flotila vozů AAA zase garantuje nejrychlejší dojezdy a přistavení taxi k zákazníkovi, které se v centru Prahy pohybují do pěti minut.

Garance spokojenosti

AAA Taxi nabízí regulérní taxislužbu koncesovanými řidiči. Nejde o tzv. spolujízdu nebo obdobné formy přepravy, u kterých zákazník nemá potřebné garance. AAA Taxi spolupracuje s profesionálními řidiči, kteří splní náročné podmínky, a kteří zároveň disponují dostatečně kvalitním vozem. Flotila AAA Taxi zahrnuje celou škálu vozidel s preferencí vozů Škoda Superb a Škoda Octavia G-TEC s pohonem na CNG. Všechny vozy AAA jsou vybaveny Wi-Fi hotspotem. Během cesty tak můžete využít výhody připojení k internetu zdarma.

Dispečink AAA Taxi poskytuje zákazníkům pomoc a součinnost při nalezení a vrácení věcí zapomenutých v taxíku a řeší samozřejmě případné reklamace. V případě oprávněné reklamace, kdy dojde k předražení jízdy, vrací dispečink jízdné v plné výši zpět klientovi.

Mobilní aplikace AAA Taxi – lokalizace, výpočet ceny, zadání požadavků

Nová generace aplikace

Aktuálně dispečink AAA Taxi připravuje novou generaci taxi aplikace, jež bude ještě rychlejší a snadnější na ovládání, a která bude používat maximum technologických novinek. Tato generace aplikace bude obsahovat i nové platební možnosti a nejjednodušší způsob mobilního objednávání taxi na trhu.

Další informace na www.aaataxi.cz.

Výběr článků

Načítám