Hlavní obsah

Jak vybrat ten správný skleník?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvarujte se nejčastějších chyb při výběru zahradního skleníku. Hledejte kvalitní zpracování, robustní konstrukci, snadnou montáž bez nutnosti základů, záruku na polykarbonát a odolnost proti větru či sněhu.

Článek

Kam skleník umístíme?

Ideální je umístit skleník na zahradu, kde je dostatek světla. Musíme dávat pozor na vítr a průvan, který ze skleníku odvádí teplo. Důležité je i najít co nejlepší rovinu a ušetřit za terénní úpravy. Myslete i na Vaše pohodlí. Základem by měl být snadný přístup ke skleníku. Oceníme to při vyvážení hlíny ze skleníku a při manipulaci s větracími okny. Kdo se nechce kvůli zalévání tahat s konví nebo svítit ve skleníku svítilnou, měl by popřemýšlet nad možností přivedení vody a elektřiny do skleníku.

Jak veliký skleník vybrat?

Určitě se vyplatí rozmyslet si dopředu, jakou zeleninu, květiny či bylinky budeme ve skleníku pěstovat. Čím větší skleník, tím větší úsilí Vás to bude stát. Pokud si nejste jisti jak velký skleník vybrat, vyberte si takový, který má možnost prodlužování. Můžete začít se skleníkem od 8 - 12 m2  a dle Vaší potřeby rozšiřovat. Tuto zajímavou možnost nabízí například výrobce Volya LLC, který se výrobou skleníků zabývá již přes 20 let.

Jakou zvolit konstrukci a jakou vybrat výplň?

Při výběru skleníku je třeba zvážit vhodné materiály. Celá konstrukce by měla být dostatečně pevná. Může být ocelová, plechová, hliníková, dřevěná nebo plastová. Nejběžněji se používá ocelová pozinkovaná konstrukce pro svojí cenovou dostupnost a trvanlivost. Ocelové konstrukce jsou stabilní, ale snadno korodují.

Tradiční výplní je skleníkové sklo, které dobře absorbuje ultrafialové záření. Je velmi křehké a hrozí riziko jeho rozbití, proto se doporučuje o tl. alespoň 4 mm. Alternativou skla jsou polykarbonátové desky. Skleníky opláštěné polykarbonátem mají lepší tepelně izolační vlastnosti (dutinky v polykarbonátových deskách izolují), polykarbonát déle vydrží (je nerozbitný) a desky se snáze montují. Navíc konstrukce je velmi lehká. Plastové desky lze snadno ohýbat a skleník pak může mít z profilu i obloukový tvar.

Chcete něco navíc od svého skleníku?

Stabilní výrobci zahradních skleníků nabízí vždy něco navíc. Společnost Volya LLC, která vyrábí pozinkované skleníky pro zahrádkáře a zemědělce více jak 20 let, garantuje dlouhou životnost konstrukce, záruku na polykarbonát 10 let, vysokou odolnost vůči větru. Jeho další předností je, že každý skleník má 2 ks dveří, 2 ks oken, a možnost prodlužování skleníků o násobky 2,1 m. Zahradní skleník 2DUM má garantované sněhové zatížení až 150 kg, navíc silikonové těsnění okolo oken a dveří.

Představujeme zahradní skleník ECONOM

V prodeji na eshopu www.grandskleniky.cz

Jedná se o odolný a cenově dostupný skleník. Nabízí kvalitně propracovanou profilovanou konstrukci. Vysokou odolnost proti povětrnostním podmínkám garantuje kvalitní pozinkovaná konstrukce. Další velkou výhodou jsou 2 ks dveří v čele skleníku, 2 ks oken. Samozřejmostí je 10 let záruka na polykarbonát. Plochu skleníku ECONOM lze maximálně využít díky možnosti sázet rostliny již 10 cm od boční stěny skleníku, kdy výška rostliny může být až 120 cm.

TIP: Díky možnosti prodlužování po 2,1 m lze skleník výrobce Volya LLC prodlužovat dle potřeby.

Nejprodávanější zahradní skleník 2DUM

V prodeji na eshopu www.grandskleniky.cz

Náš nejprodávanější zahradní skleník, který vyniká masivní konstrukcí a celkově velice robustním zpracováním. Je to ideální skleník všude tam, kde jsou horší povětrnostní podmínky, výskyt vyšší sněhové nadílky. Nebo všude tam, kde chcete mít jistotu klidného spánku.

Oproti skleníku ECONOM, má navíc v konstrukci další oblouky pro zpevnění skleníku a silikonové těsnění u oken a dveří. Výrobce Volya LLC garantuje sněhové zatížení až 150 kg. Do skleníku lze zabudovat střešní okno pro lepší větrání. I v tomto skleníku naleznete 2 ks dveří, 2 ks oken.

TIP: Díky možnosti prodlužování po 2,1 m lze skleník výrobce Volya LLC prodlužovat dle potřeby.

Všechny skleníky výrobce Volya LLC jsou zárukou jistoty. Podrobné návody a informace naleznete na: www.volya.cz. Skleníky můžete objednávat na eshopu www.grandskleníky.cz

Výběr článků

Načítám