Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Ve Sněmovně řádil vůdce nepřizpůsobivých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku je hodně nepřizpůsobivých. To byla jedna z tezí, které předseda SPD Tomio Okamura v úterý vyprodukoval během své protiukrajinské a prokremelské řeči ve Sněmovně. Dalším zvoláním bylo: „Každý desátý občan České republiky bude Ukrajinec!“ No když Česko doposud uneslo jednoho japonsko-korejsko-moravského Jasánka, je tady naděje, že překoná i tento stav. Navíc nemusí nastat, zatímco Okamura je reálný.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Paradox tohoto bijce nepřizpůsobivých ale spočívá v tom, že sám je jejich největším vůdcem. Tady jsou dva názory z nedávné debaty pod mýma Očima.

Jan Matuška napsal: „Bohužel i tento odpad je produktem naší komunisticko-socialistické minulosti. Část lidí žila z podstaty, stačilo se patřičně politicky angažovat, a nemuseli se v práci moc snažit. V současném světe, kdy naopak je nutné prokázat, že dotyčný něco zná a umí, že je šikovný a pracovitý, tak v tomhle světě se tito lidé prostě nechytli. Stále mají pocit, že se o ně někdo musí postarat, a až pak je jako sekundární efekt nějaká vlastní aktivita. Nu a pak závidí těm, kteří toto pochopili a jsou v životě spokojeni. A jediné, co je uspokojí, je pak schéma; mně chcípla koza, tak ať sousedovi pojde taky… prostě odpad.“

Alena Unzeitigová napsala: „Velká část z nich je zlá, nepřejícná, agresivní, závistivá lůza, kterou těší, že svou volbou může škodit zbytku společnosti... Stejně jako Zemana těší, když naštve co nejvíc lidí, a škodí proto, že může a náramně si to užívá. Vrána k vráně, svůj k svému. Co je děsivé, je to jejich narůstající množství – u nás voliči Zemana, Babiše, Okamury, Volného, komunistů, Trikolóry. V Rusku příznivci válečného zločince Putina, v USA voliči Donalda Trumpa, ve Francii Le Penové, v Maďarsku Orbána… atd. Jiné země, stejný lidský odpad. Co s tím? Otázka za milion.“

Jak jste se mohli přesvědčit, není třeba k této věci číst učená pojednání, když normální inteligentní člověk pochopí z vlastního rozhledu a zkušeností, kdo jsou ti praví nepřizpůsobiví. Je tady plno spoluobčanů, kteří prostě nemají na život ve světě, který chce být lepší, ale k tomu potřebuje chytré, schopné a pracovité lidi. Nebylo jim dáno. Není to jejich vina, ale zmije také nemůže za to, že je jedovatá.

Je přirozené, že nenávidí ty, kteří dar od přírody dokázali využít a v životě se neztratili. Mekkou nepřizpůsobivých, kteří chtějí rozbombardovat svět, na který nemají, je současné Rusko. SPD je na jeho straně.

U nás jejich vůdce jen řádí v parlamentu. O. k., je za to placen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám