Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Drahou vlast vovinuly mraky. Už druhý den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jsme biti jako žito, kam se podíváme, a proto mě volají na vojnu. Já jim přece včera četl z novin, že drahou vlast vovinuly nějaké mraky.“ - „Ale vždyť se nemůžou hejbat.“ - „To nevadí, paní Müllerová, pojedu na vojnu ve vozejku. Znají toho cukráře za rohem, ten takovej vozejk má. Vozil v něm před lety svýho chromýho zlýho dědečka na čerstvej vzduch. Vy mne, paní Müllerová, v tom vozejku na tu vojnu odtáhnete.“

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Tento úvod z klasiky se hodí na včerejší denní a noční a dnešní nastávající večerní aktivitu poslanců ANO a SPD. Chtějí za každou cenu říci, jak se jim vláda Petra Fialy, která zatím z časových důvodů ani nemohla udělat nic podstatného, hnusí tak, že ani jíst jim nechutná. A nejsou s to se zastavit.

Bývalé středočeské hejtmance Jaroslavě Pokorné Jermanové se pod náporem emocí podařilo vytvořit velmi originální výraz. Ona je teď v ANO přes kulturu, jako byl v SPD přes kulturu nějaký Rozner. Za Babišovy vlády kultura kvetla jako ostatně celá země, což byl včerejší denní a noční leitmotiv všech lidí z ANO v čele s Andrejem B. A teď? Teď je ale tohle: „Nad kulturní scénou se takto stahují mračna.“

Jaroslava Pokorná Jermanová by si mohla k příjmení přidat Hašková. Kapitales Frau, jak říkal Švejk. Jenže lumenů je mezi poslanci ANO více. Kdo mohl tušit, jaký filozof se skrývá v exministrovi obrany Lubomíru Metnarovi? Včera řekl: „Státní podniky před několika lety čelily existencionálním problémům a bojovaly s cash flow.“ Sartre hadr!

Ale ruku na srdce, je to všechno v naprostém pořádku. Jsou to poslanci opozice? Kdo řekne, že nejsou, ať hodí kamenem. Jako opoziční poslanci musejí být opakem koalice. Je to tak? No určitě. Teď mě sledujte.

Premiér Petr Fiala řekl, že činnost jeho vlády se bude týkat nejenom podpory občanského vzdělávání nebo etické výchovy, ale také finanční a mediální gramotnosti a kritického myšlení. Co musí udělat Pokorná Jermanová Hašková a Metnar jako správní opozičníci? Názorně ukázat, že gramotnost a kritické myšlení postrádají, vždyť je to prosté!

Fiala řekl: Zahájíme výstavbu jaderných bloků v našich stávajících jaderných elektrárnách a to samozřejmě bez účasti Číny a Ruska. Správný ANOpozičník Pavel Růžička: Jste probruselská koalice, nemáte rádi Viktora Orbána! Logické? Logické. Vláda není promoskevská ani propekingská jako Orbán. Hrr na ně!

Mraky vovinou drahou vlast ještě dnes od 18 hodin. Pak, nehledě na občůrávání koaličních dveří, dostane vláda důvěru.

Reklama

Výběr článků

Načítám