Hlavní obsah

Zvířecí hotely praskají ve švech. Jak si mazlíčci užívají, když jsou páníčci na dovolené

Novinky, Kristýna Léblová, maj
Studeněves/Praha

Někdy je těžké v době dovolených sehnat volný pokoj v hotelu pro člověka, ale pro zvíře? V této době nemyslitelné! Majitelé hotelů pro mazlíčky hlásí stop stav. Kdo si neudělal pro svého čtyřnohého miláčka rezervaci týdny před začátkem prázdnin, má smůlu. Přitom ubytovat chlupáče není úplně levnou záležitostí. V reportáži se podívejte, jak se mazlíčci na takovém pobytu mají.

Hotely pro mazlíčky praskají ve švech. Jak si užívají vaši mazlíčci, když vy jste na dovolené?Video: Novinky

 
Článek

Po celé republice existují hotely nebo školky pro psy, kočky i jiná zvířata. Ty mívají největší frmol během letních, zimních i jarních prázdnin, když se jejich majitelé odebírají na své vytoužené dovolené, kam mají zvířata vstup zakázán. Přitom týden v takovém hotelu stojí několik tisíc korun.

„Týdenní pobyt pro jednoho velkého psa ve velkém pokoji zákazníky vyjde na 3 600 korun, bez jídla, to si majitelé vozí sami. Za 70 korun na den můžeme umístit na pokoj kamery a majitel tak může svého mazlíčka sledovat odkudkoliv na světě,“ řekla Novinkám majitelka VIP hotelu pro psy i kočky Tatiana Lisichkinová.

Foto: Novinky

V luxusních hotelích mají zvířata svůj pokoj.

V pražském rodinném hotýlku pro kočky Mikeš preferují zvířata více pohromadě, i když si může kočka zalézt do svého kotce. „Bez stravy stojí jeden den pro kočku 140 korun, s naší stravou 160 korun. Naše kapacita je dvacet kójí a rezervace děláme několik měsíců dopředu, v létě a v období Vánoc je těžké sehnat místo,“ přiznala dcera majitelů hotelu Kristina Zejkanová.

Masáže a fyzioterapie

V těch dražších a luxusnějších hotelech nabízejí mazlíčkům i služby, které člověk mnohdy nedopřeje ani sám sobě. „Dochází k nám jednou týdně terapeutka, která zde psům provádí reflexní nebo kondiční masáže. Samozřejmě majitelé mohou požadovat i služby salónů, aby se pejsek vrátil po dovolené voňavý a ostříhaný,“ řekla Lisichkinová.

Foto: Novinky

Kočky v rodinném hotýlku Mikeš bývají většinu dne pohromadě.

Naopak Zejkanová tvrdí, že pokud na to není zvíře zvyklé, tak by tyto služby mohly být stresující, proto je neposkytují.

Jiné možnosti

K variantě zvířecích hotelů nyní přibývají i služby individuálního hlídání. K nim se uchylují odpůrci hotelů, kterým vadí pobyt zvířete v kójích. Za individuální hlídání v podstatě čehokoliv si však zájemce připlatí. Za týdenní péči se cena může mnohdy vyšplhat až k deseti tisícům.

Reklama

Výběr článků

Načítám