Hlavní obsah

Zvířata z berlínské zoo se vydala do ulic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Řidiči ve východní části Berlína se ve středu v ranní špičce nestačili divit, kdo že se to zapojil do provozu. Z místní zoo se totiž podařilo uniknout dvanácti zvířatům a na frekventovanou třídu vedoucí poblíž se postupně dostalo šest koní, tři dromedáři, dvě horské kozy a jedna lama.

Článek

Zvířecí výlet do města tak způsobil dopravní zácpu, protože čtvernožci se přece jen neuměli v provozu náležitě chovat a svým pobíháním, postupem v protisměru a vůbec nedodržováním pravidel vyvolali zmatek. Nakonec se řidičům a kolemjdoucím podařilo za pomoci přivolané policie vyhnat zvířata z vozovky.

Tři koně pak zřízenci zoologické zahrady chytili v nedalekém parku, lamu na sousedním hřbitově. Jejich kamarádi sice utekli o kus dále, ale i oni byli nakonec dopadeni.

Nyní se vyšetřuje, jak se zvířatům podařilo ze zoo uniknout. Jisté je jen to, že touha zvířat dostat se na svobodu musela být velká, když se do útěku zapojilo tolik různých druhů. Zůstává jen otázka, zda je vnější svět se svou "plechovou lavinou" valících se aut spíše nezklamal.

Reklama

Výběr článků

Načítám