Hlavní obsah

Zuckerberg je podruhé otcem. Dětství je magické, napsali dceři rodiče v dopise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg se stal podruhé otcem. Na svém facebookovém profilu v pondělí oznámil, že se jeho manželce Priscille Chanové narodila druhá dcera August. K příspěvku přidal fotografii celé rodiny i dopis, který dceři rodiče napsali. Během jedné hodiny jeho příspěvek „olajkovalo” přes půl miliónu lidí z téměř celého světa.

Foto: ČTK/AP

Mark Zuckerberg s manželkou Priscillou Chanovou a dcerou Max

Článek

„Dětství je magické. Šanci být dítětem dostaneš jen jednou za život, tak se příliš nezatěžuj myšlenkami na budoucnost,” napsali August čerství rodiče v dopise po výčtu svých přání, co vše by měla jejich druhá dcera v dětství prožít.

Podobný dopis napsali také v roce 2015 po narození první dcery Maximy. Tehdy v dopise rovněž oznámili vznik charitativní nadace, do které hodlají během svého života převést 99 procent majetku.

Zuckerberg tento měsíc rovněž uvedl, že si po narození dcery chce opět vzít dva měsíce rodičovské dovolené. První měsíc zůstane doma ihned po narození a druhý měsíc využije v prosinci. „Už teď se těším na společně strávený čas s naší malou i nové zážitky s Maximou,” napsal.

Zuckerberg tehdy také upozornil, že Facebook, který má sídlo v Kalifornii, nabízí svým zaměstnancům v USA až čtyři měsíce placené rodičovské dovolené, a to buď najednou, nebo postupně v prvním roce po narození dítěte. Patří mezi několik vyspělých technologických firem, které nabízejí tak velkorysé výhody.

Reklama

Výběr článků

Načítám