Hlavní obsah

Zřejmě nejstarším novomanželům v Evropě je dohromady 181 let

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Láska nezná omezení, ani věkových, ani žádných jiných. Jasně to ukazují britští partneři Les Atwell (94) a Sheila Walshová (87), kteří se rozhodli vstoupit do svazku manželského. Své ano si řekli v Paigntonu v hrabství Devon a stali se tak rekordmany nejen ve Velké Británii, ale asi i v celé Evropě.

Foto: Profimedia.cz

Láska kvete v každém věku. Ilustrační foto

Článek

Pár z britského Devonu se poznal poté, co se Atwellova uklízečka proměnila na dohazovačku a doporučila mu, aby se setkal s Sheilou Walshovou. Dvojice se tedy nakonec skutečně dohodla na setkání v kavárně supermarketu Tesco a vše klapalo zcela úžasně. Po čtyřech letech Atwell požádal svou vyvolenou na tom samém místě o ruku a ta mu odvětila sladkým "ano".

Páru je dohromady 181 let, čímž poráží doposud nejstarší sezdaný britský pár, jehož věkový součet činil "pouhých" 179 let.

Svatební cesta lodí

"Známá mi řekla o Lesovi a já jsem si tak říkala, že to zní všechno dobře, ale poté mi řekla, že je mu 90. Rázem jsem si začala říkat, že už nejsem tak přesvědčená. Ale když jsme se potkali, tak to byla skutečně láska na první pohled," uvedla Walshová.

"Nezní to úplně romanticky žádat o ruku v Tesku, ale je to přece jen místo, kde jsme se poprvé potkal," smál se Atwell a dodal, že jejich novomanželskou cestou bude dvoutýdenní plavba ve Středomoří, kde mimo jiné navštíví Barcelonu, Řím a Atény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám