Hlavní obsah

Zraněná modelka Petra Němcová přiletěla do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká topmodelka Petra Němcová, která byla zraněna při katastrofálním zemětřesení v jihovýchodní Asii, přiletěla v sobotu do Prahy. "Právě přistála," řekl dopoledne její otec Oldřich Němec, který na dceru i s manželkou Boženou čekal od středy v hlavním městě.

Foto: archív Nadace Archa

Milan Peroutka

Článek

Němcová, která utrpěla zlomeninu pánve a vnitřní zranění, bude hospitalizována v Praze. Ředitel vojenské nemocnice Štefan Brunclík příjem Němcové potvrdil, bližší informace o stavu pacientky však zatím nechtěl sdělit.

"Její maminka nám řekla, že si to nepřejí," uvedl. Modelka podle něj nyní podstoupí komplexní vyšetření, po němž se rozhodne o další léčbě. Není vyloučen ani další převoz do motolské nemocnice, která disponuje moderním traumatologickým pracovištěm. "Zatím se o tom neuvažuje, ale může to nastat, uvidíme, co ukážou vyšetření," uvedl Brunclík.

Lázně v Karviné

Němec řekl, že rodina zatím neuvažuje o přesunu do nemocnice, která by byla blíže jejich domovu v Karviné. "V úvahu snad přicházejí po léčbě lázně. Ty v Karviné nejsou špatné," řekl.

"Budu tady asi dva týdny. Manželka se musí vrátit do Karviné. Pracuje ve školství a v souvislosti s blížícím se pololetním vysvědčením má hodně povinností," řekl.

Pětadvacetiletá Němcová přežila ve větvích stromu, kde se zaklínila poté, co obrovská vlna smetla její bungalov na pobřeží. [celá zpráva] V Thajsku pobývala na dovolené se svým přítelem, známým britským fotografem Simonem Atleem, který je stále nezvěstný.

Němcová, která patří mezi nejžádanější modelky na světě, je jednou ze tří Češek, jež byly v Thajsku po ničivé katastrofě hospitalizovány. Jedna z nich, devítiletá Eva Mašátová, přicestovala do vlasti v úterý, třetí ženu čeká převoz zřejmě v nejbližších dnech.

Němcová koupila hračky dětem

Petra Němcová byla tváří předních světových značek jako Max Factor a Cartier, fotila pro prestižní časopisy a hrála ve francouzském filmu. V Česku se pětadvacetiletá kráska objevila jen zřídka. Loni byla vyhlášena tváří časopisu Sports Illustrated, pro který několikrát fotila plavky. Pracovala pro firmy Max Factor, Cartier, La Perla a Victoria Secret a její tvář si vybraly na titulní stránky časopisy Harper's Bazaar a Cosmopolitan.

Podle odborníků jde o jednu z nejlepších českých modelek, které v zahraničí dosáhly skutečně významných úspěchů. V Praze se Němcová nedávno zúčastnila přehlídky své kolegyně Terezy Maxové.

"Je to úžasná bytost. Dokáže lidi šokovat tím, jak je otevřená a hodná. Když poprvé přijela do Prahy, šla rovnou do hračkářství, kde nakoupila hračky asi za 30 tisíc korun pro dětský domov v Počernicích a pro kojenecký ústav. Pro každého měla úsměv," řekla Tereza Plašková z Nadace Terezy Maxové.

V rozhovoru pro časopis Cosmopolitan Němcová, která pochází z Karviné, přiznala, že se do zahraničí dostala bez pomoci místních prostředníků. "Na ulici v Karviné mě oslovili scouti modelingové agentury," uvedla. Střídavě žila v Paříži a New Yorku.

Reklama

Související témata:

Související články

Petra Němcová ještě doufá v zázrak

Česká topmodelka Petra Němcová, kterou vážně zranila v thajském letovisku Phuket vlna tsunami, stále ještě doufá, že její pohřešovaný přítel, britský fotograf...

Výběr článků

Načítám