Hlavní obsah

Zpívající jeptiška dokonala senzaci a ovládla talentovou soutěž

Vítězkou italské talentové soutěže The Voice (Hlas) se stala mladá sicilská jeptiška Cristina Scucciaová, která na pódiu zpívala světové hity v řádovém rouchu a ortopedických botách.

BEZ KOMENTÁŘE: Italský Hlas vyhrála drobná jeptiška

 
Článek

Pětadvacetiletá žena způsobila senzaci už během konkurzů, kdy měla porota naslepo hodnotit její výkon. Záběry překvapených porotců, kteří s otevřenými ústy hledí na řádovou sestru zpívající píseň od Alicie Keys, na internetu viděly desítky miliónů lidí.

Pětadvacetiletá jeptiška se v soutěži propracovala až do čtvrtečního finále, v němž porazila tři své soupeře. Diváci ji ocenili i přesto, že se nadále hodlá věnovat především práci v klášteře poblíž Milána, kde pečuje o děti, a nikoli pěvecké kariéře.

BEZ KOMENTÁŘE: Vystoupení italské řádové sestry zaplnilo internetVideo: The Voice Of Italy

Bezprostřední Scucciaová podle italských médií velmi pomohla lepšímu vnímání katolické církve. Už v prvním kole, když na dotaz porotkyně vysvětlovala, co by na její vystoupení řekli ve Vatikánu, žertovala o očekávaném telefonátu od papeže. Podle ní je zpěv jen další formou šíření boží zvěsti. „Mám dar a o ten se chci podělit,“ řekla už na začátku soutěže.

BEZ KOMENTÁŘE: Zpívající jeptiška dál září v talentové soutěži

Jeptiška ale měla kromě řady fanoušků i své kritiky. Podle některých odborníků vyhrála spíš kvůli mediálnímu rozruchu, než díky pěveckým kvalitám. Mladá zpěvačka Emma Marroneová pak její úspěch nazvala „urážkou showbyznysu“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám