Hlavní obsah

Zoufalý muž už přes rok škytá každých sedm vteřin

Novinky, vps

Když se Daniel Clavin z Irska loni v červenci probudil po pánské jízdě, kromě očekávané kocoviny měl i škytavku. Myslel si, že se jí rychle zbaví, ale to se mýlil. Drží se ho totiž už 14 měsíců a v průměru se ozve každých sedm sekund. Celkem už tak má na svém kontě kolem pěti a čtvrt miliónu škytnutí, napsal britský list Daily Mirror.

BEZ KOMENTÁŘE: Daniel Clavin už 14 měsíců nepřetržitě škytá

 
Článek

Chronická škytavka 37letému otci dvou dětí značně ztěžuje život. Někdy totiž kvůli ní nemůže vůbec spát a několikrát už dokonce i omdlel. Mnoho nocí už také strávil mimo manželskou postel, aby se jeho žena Susan mohla vůbec vyspat.

„Vůbec netuším, proč u mě vlastně škytavka začala. Tenkrát večer jsem toho vypil trochu víc, ale ne zas tolik, jen pár piv a panáků,“ řekl Clavin.

Zoufalý muž vyzkoušel všechno možné, aby se škytavky zbavil. Přestal pít alkohol, změnil stravovací návyky, bral sedativa, podstoupil endoskopická vyšetření a také CT sken. Dostalo se i na domácí léčbu, to znamená dýchání do sáčku, cukr nebo pití octa. Nic ovšem nezabralo.

Štěstím v neštěstí je, že Clavin může jako softwarový specialista u telefonní společnosti pracovat z domova, a tak nemusel podat v zaměstnání výpověď.

Hledá jakoukoliv pomoc

„Škytavka mi převrátila život naruby. Do určité míry jsem se to naučil maskovat a škytám tiše, ale jakmile na to přestanu myslet, jsou škyty opět hlasité,“ popsal své útrapy.

Dalším na řadě ze zbývajících vyšetření je magnetická rezonance mozku. Clavin se totiž dozvěděl o případu muže z Velké Británie, který trpěl škytavkou po tři roky, a příčinu, jíž byl nádor v mozku, odhalila právě až magnetická rezonance.

„Zoufale hledáme kohokoliv, kdo by nám mohl pomoct, protože ta škytavka nám ničí život,“ řekla Clavinova žena Susan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám